Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για την μετατροπή των συμβάσεων 50.000 δημοσίων υπαλλήλων - Ορισμένοι θα απολυθούν

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στις μετατροπές των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου των δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίες έγιναν επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Η εντολή που έχει δοθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι έως το φθινόπωρο να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι 50000 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα αποτελέσουν και τη βασική «δεξαμενή» των 2000 απολύσεων που πρόκειται να γίνουν κατά το 2015. Επίσης οι υπάλληλοι που θα.....
απολυθούν μέσα από αυτή τη διαδικασία θα συνυπολογιστούν στις 6500 απολύσεις που έχει συμφωνήσει η Τρόικα με την κυβέρνηση για το τρέχον έτος.
Η ΠΟΕ ΟΤΑ ήδη έχει αντιδράσει με σφοδρότητα στον έλεγχο των συμβάσεων αυτών και έχει χαρακτηρίσει «ανεπιθύμητους» τους επιθεωρητές - ελεγκτές. Σύμφωνα με πληροφορίες την πρώτη εβδομάδα του ελέγχου παρουσιάστηκαν κρούσματα που εργαζόμενοι δεν επέτρεψαν την είσοδο των ελεγκτών στους δήμους. Στο Χαλάνδρι, τον Ασπρόπυργο και τον Πειραιά οι ελεγκτές με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν κατάφεραν να ξεκινήσουν τον έλεγχο. Οι πρώτες εκτιμήσεις που έχουν αρμόδιοι υπάλληλοι σημειώνουν πως ο αριθμός των παράνομων ή παράτυπων μετατροπών με τη συνέργεια του υπαλλήλου θα είναι αρκετά μικρός σε σχέση με εκείνους που θα ελεγχθούν.
Την υψηλή εποπτεία του ελέγχου θα έχει το ΑΣΕΠ.
Όσων δημοσίων υπαλλήλων οι συμβάσεις έχουν παρατυπίες, τότε αυτοί θα απολύονται χωρίς αποζημίωση. Συγκεκριμένα θα απολύονται αυτοδικαίως οι υπάλληλοι εκείνοι που έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά, έχουν δηλώσει ανακριβή στοιχεία, έχουν αποκρύψει στοιχεία που αν τα είχαν δηλώσει σε θα μετατρεπόταν η σύμβαση από ορισμένου χρόνου σε αορίστου και έχουν, γενικότερα, παρανομήσει αναφορικά με τις προϋποθέσεις μετατροπής της σύμβασης.
Στο τέλος κάθε ελέγχου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα συγκεντρώνει τα στοιχεία θα τα αποστέλλει στο ΑΣΕΠ.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει σχετικά:
«Ψηφίσαμε πρόσφατα στη Βουλή τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η διαδικασία αυτή με την έκδοση της σχετικής απόφασης προχωράει κανονικά. Οφείλουμε να ελέγξουμε το σύνολο των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που έχουν μετατραπεί σε αορίστου, προκείμενου να διαλύσουμε οποιαδήποτε σκιά μπορεί να πλανάται ότι αυτές οι μετατροπές δεν έγιναν με σύννομο τρόπο. Το οφείλουμε όχι μόνο στη σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας, αλλά και στη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων και ικανών δημοσίων υπάλληλων».
Πληροφορίες: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: