Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

''ΕΦΟΔΙΑ ΖΩΗΣ'' ΓΙΑ 400 ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ...

«Εφόδια ζωής» θα προσφέρουν η φαρμακευτική εταιρία Roche Hellas και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS σε περίπου 400 ελληνόπουλα, παιδιά ευάλωτων οικογενειών ...
που έχουν πληγεί από την κρίση.

Μέσα από το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» ύψους 200.000 ευρώ θα καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών για την επόμενη διετία, όπως π.χ. τα βιβλία εκμάθησης ξένων γλωσσών, τα εξέταστρα για πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών, τα δίδακτρα εκμάθησης ξένων γλωσσών και φροντιστηρίων, τα φροντιστηριακά βιβλία, το φοιτητικό επίδομα για παιδιά που σπουδάζουν μακριά από την γονική πόλη κα.

Παράλληλα, τα παιδιά των οικογενειών του προγράμματος «ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ» της PRAKSIS  θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δημιουργικές και ψυχαγωγικές συλλογικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες, εκπαιδευτικού κυρίως χαρακτήρα, μέσα από την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων στη Roche Hellas που αναλαμβάνουν πρωτεύοντα ρόλο στην επιτυχία του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα θα υλοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

- «Δανειστική Βιβλιοθήκη», δράση που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο και στηρίζεται στη μέθοδο συλλογής βιβλίων από τους εργαζομένους της Roche για την οργάνωση βιβλιοθηκών που θα λειτουργούν όλο τον χρόνο στις δομές της PRAKSIS. Η συλλογή βιβλίων θα υλοποιείται 2 φορές το χρόνο.
- Δύο «Βραδιές Ανάγνωσης» κατά τη διάρκεια των οποίων γνωστοί καλλιτέχνες αναλαμβάνουν το ρόλο του αφηγητή και μαζί με τους εργαζομένους μεταφέρουν τα παιδιά σε ένα μαγικό κόσμο χαράς και παραμυθιού.
- «Διαδρομές Πολιτισμού» μέσα από τις οποίες δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά του προγράμματος να επισκεφθούν μαζί με το προσωπικό της εταιρείας, μουσεία και άλλους πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: