Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ιός που “κρύβεται” σε βίντεο τρόμου χτυπά το facebook (ΦΩΤΟ)

Νέος ιός εμφανίστηκε στο διαδίκτυο στις 10 Μαΐου και διαδίδεται μέσα από διάφορα βίντεο τρόμου, που προσπαθούν οι χρήστες να “ανοίξουν” και τα οποία προσβάλουν τον υπολογιστή με κακόβουλο λογισμικό.

Όπως ενημερώνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μόλις εγκατασταθεί το κακόβουλο αυτό λογισμικό αποκτά τη δυνατότητα να εκτελεί διάφορες παράνομες ενέργειες, εν αγνοία του χρήστη, όπως απενεργοποίηση ρυθμίσεων ασφαλείας του συστήματος και πιο συγκεκριμένα το firewall, έτσι ώστε να ανοίξει backdoors για άλλα μολυσμένα προγράμματα.



Επίσης, παρεμβαίνει στον φυλλομετρητή (browser) αλλά και στην απόδοση του ίδιου του υπολογιστή, αλλάζοντας την αρχική σελίδα και την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης. Παράλληλα, αρχίζουν να εμφανίζονται ανεπιθύμητα διαφημίστηκα banners, σελίδες με συνδρομητικές υπηρεσίες μηνυμάτων και κακόβουλα αρχεία για κατέβασμα. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα υποκλοπής κωδικών και άλλων κακόβουλων ενεργειών (όπως αποστολή spam emails κ.λπ.)



Συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: