Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Το Facebook ετοιμάζεται να να επεκταθεί σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

Σύμφωνα με τους Financial Times, το Facebook σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και να προσφέρει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.
Το Facebook περιμένει έγκριση από την κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας ώστε να γίνει ένας οργανισμός «ηλεκτρονικού χρήματος», και να μπορεί να εκδίδει μονάδες χρήματος που θα αντιπροσωπεύουν απαιτήσεις από την εταιρεία. Αυτό το....
ηλεκτρονικό χρήμα θα ισχύει σε όλη την Ευρώπη μέσω της διαδικασίας «passporting».
Το Facebook έχει επίσης ξεκινήσει διαπραγματεύσεις συνεργασίας με τουλάχιστον τρεις βρετανικές start up που προσφέρουν διεθνείς υπηρεσίες εμβασμάτων χρημάτων μέσω κινητών τηλεφώνων.
Πρόκειται για τις TransferWise, Moni Technologies και Azimo. Στην περίπτωση της τελευταίας μάλιστα το Facebook προσέφερε 10 εκατομμύρια δολάρια για να στρατολογήσει έναν από τους συνιδρυτές της εταιρείας.
Βέβαια, η μεγαλύτερη δυσκολία του Facebook είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, ειδικά όταν υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο Facebook και στο Internet γενικότερα.
Πηγή: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: