Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Πολίτης της Καλλικράτειας δημιουργεί μια ομάδα διαλόγου μέσω του facebook για τις Δημοτικές Εκλογές.

Χωρίς κανάλια, χωρίς έντυπα, χωρίς καν κανονικά μπλόγκ και σελίδες στο ίντερνετ η Καλλικράτεια κινείται προς τις δημοτικές εκλογές μέσα στην απόλυτη βουβαμάρα. Τα λόγια του καφενείου δεν λογίζονται γιατί τα παίρνει ο αέρας εύκολα. Ένας μικρός στρατός υποψηφίων ετοιμάζεται να ζητήσει και επίσημα της υποστήριξή μας χωρίς να έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί δημόσια. Πολύ περισσότερο, χωρίς να έχει τη δυνατότητα της αλληλεπίδρασης με τους πολίτες, χωρίς καμία δυνατότητα ζύμωσης ιδεών.

Πριν μερικές ημέρες έπεσε εδώ η ιδέα σύστασης μιας ομάδας διαλόγου μέσω του φέησμπουκ. Μιας ομάδας η οποία θα ξετύλιγε σιγά σιγά τα θέματα που απασχολούν τον κάθε έναν από εμάς και θα τα έθετε προς απάντηση, ή έστω προβληματισμό στους υποψηφίους.
Βρέθηκαν άνθρωποι οι οποίοι αγαπάνε τις τεχνολογίες τόσο όσο και τα κοινά και αυτή η ομάδα διαλόγου αρχίζει σιγά σιγα να μορφοποιείται. Μέσα στις επόμενες μέρες μια σειρά θεμάτων θα αρχίσουν να καταγράφονται σε σκοπό να αποτελέσουν τα σημεία προσανατολισμού στο δημόσιο διάλογο μεταξύ των πολιτών και αυτών που θέλουν να γίνουν οι αντιπρόσωποί τους.
Η πρωτοβουλία είναι σχετικά καινοτόμα μιας που ταιριάζει με αυτό που ονομάζουν δημοσιογραφία πολιτών. Είναι οι πολίτες που αναδεικνύουν τα θέματα και είναι οι πολίτες που τελικά ρυθμίζουν τη μορφή του διαλόγου. Ήδη ακούστηκαν κάποιες μικρές ενστάσεις αναφορικά με την ακεραιότητα του εγχειρήματος γι’αυτό μια σειρά από μικρούς κανόνες είναι απαραίτητοι προκειμένου αυτός να εξελιχθεί με τρόπο διαφανή και πλουραλιστικό. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν από την αρχή συνδιαμορφώνοντας τους κανόνες μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου ή με τον Basilis Georgalas. Οσοι περισσότεροι, τοσο καλύτερα, δυνατοτερα και αποτελεσματικότερα. Viva Kallikrateia!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: