Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: 'Οραματίζομαι μια αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη'



 Φτάνουμε σχεδόν στη λήξη, της πρώτης  θητείας  του Καλλικράτη. Μία πρώτη θητεία που χαρακτηρίστηκε από τις δυσκολίες της χώρας που επηρέασαν και το  χώρο της αυτοδιοίκησης, μια πρώτη θητεία όμως που παρόλο τις ασφυκτικές συνθήκες στην τοπική αυτοδιοίκηση ικανοποιούσε το αίτημα της αποκέντρωσης των  ευρύτερων συνεργασιών και της συμμετοχής.






Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ,ο μεγαλύτερος Δήμος της Χαλκιδικής  παρά τις  δυνατότητες, κινήθηκε στη μετριότητα και σε μία άκρως διαχειριστική προσέγγιση της διοίκησης, με συνέπεια  την αποξένωση των πιο παραγωγικών τμημάτων του Δήμου μας. Εκτός από τα μεγάλα έργα που η αρωγή του κράτους στην επιτάχυνση, υλοποίηση  και ολοκλήρωση  τους είναι μεγάλη αυτό που χάθηκε κυρίως ήταν η διαμόρφωση μιας ενιαίας αντίληψης διοίκησης του Δήμου, με συνέπεια περιοχές να νιώθουν αποξενωμένες και απομακρυσμένες από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.



Ως αντιπολίτευση σταθήκαμε συγκροτημένα με υπεύθυνες απόψεις και προτάσεις που πάντα στόχευαν να προσθέσουν, να διαρθρώσουν και να δομήσουν, βοηθήσαμε όπου μας ζητήθηκε αποφεύγοντας πράξεις λαϊκισμού και τις άναρχες φωνές για το τίποτα, συνεχίζοντας  να πιστεύουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.



Εν όψει λοιπόν και της νέας Προγραμματικής Περιόδου ο Δήμος Νέας Προποντίδας πρέπει να συγκροτήσει ένα σχέδιο που θα αφορά κάθε χωρίο ,κάθε κοινότητα και όλους τους πολίτες εκφράζοντας την εξωστρέφεια και την αποκέντρωση στη πράξη.




Με την παραπάνω αντίληψη και με την αδιάκοπη συνεργασία ανθρώπων που μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα, απαλλαγμένο από κομματικές αντιλήψεις, θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε τον Δήμο μας, σε μια ενιαία έκφραση στις επερχόμενες εκλογές.



Για όλους εμάς και για μένα προσωπικά που οραματίζομαι μια αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη, άμεση και διεκδικητική αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα.

Στη προσπάθεια αυτή καλούμε να συμμετέχετε όλοι κινήσεις , μεμονωμένα άτομα, ενεργοί πολίτες για μια άλλη τοπική αυτοδιοίκηση για ένα πραγματικά νέο Δήμο Προποντίδας.

Ανδρέας Παπαγιαννης
Υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας


Δεν υπάρχουν σχόλια: