Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΥΣ ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΕΣ

Ενα κομμάτι της Ελλάδας ψυχορραγεί!
Βρέθηκα ένα διήμερο στη Χαλκιδική.Συγκεκριμένα στην Ιερισσό.Με συλλόγους που μάχονται για το περιβάλλον από κάθε γωνιά της Ελλάδας .Ενα διήμερο για τα μεταλλεία χρυσού.Και εκει είδα μια άλλη Ελλάδα.Μια Ελλάδα που αγωνίζεται,ενωμένη με μαζικότητα και αποφασιστικότητα να σώσει τον τόπο της.

Το παράδειγμα των ανθρώπων της Ιερισσού με συγκλόνισε.Αυτοί οι άνθρωποι χωρίς εγωισμούς,ενωμένοι σα γροθιά πολεμούν για το αυτονόητο.Τον αέρα,το νερό,τον τόπο τους.Τον ιερό τόπο που γέννησε τον Αριστοτέλη.Τον τόπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο Κάκαβος,το βουνό πάνω απο το χωριό τους ψυχορραγεί. Φωνάζει βοήθεια.Του στερούν το νερό του,κόβουν τα δέντρα του,βάζουν 6 τόνους εκρηκτικών κάθε μέρα στα σπλάχνα του.
Και οι υπερασπιστές της ύπαρξής του;''ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ''. Άνθρωποι κάθε ηλικίας,απο μικρά παιδιά μέχρι συνταξιούχους που δεν είχαν ποτέ τους ασχοληθεί με τα κοινά,άντρες και γυναίκες,βαφτίστηκαν τρομοκράτες.
Κάποιος μου είπε:''Αισθάνομαι τυχερός που πρίν πεθάνω,κατάφερα να ζήσω αυτό''.Το...''Αυτό''είναι το αίσθημα της αλληλεγγύης,της ομοψυχίας,του αγώνα.Ισως είναι τυχεροί πράγματι που κατάφεραν να κάνουν τον φόβο τους ελπίδα.Που δίνουν το λαμπρό παράδειγμα σε μας τους υπόλοιπους.
Ο αγώνας είναι άνισος.Δαβίδ εναντίον Γολιάθ.Ομως αυτοί είναι εκεί! Χαμογελαστοί,μαχητές,φιλόξενοι,καλωσόρισαν σχεδόν όλη την Ελλάδα για δυό μέρες.
Και όλοι μας οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους.Δεν είναι ο τόπος τους.Είναι η πατρίδα μας!Είναι η ιστορία μας!
Μια κυρία αποχαιρετώντας με,μου είπε:''Μην μας ξεχνάτε!!!''
Οχι. Δεν θα σας ξεχάσουμε.Είστε το φως,η ελπίδα,το παράδειγμά μας.Είστε άξιοι συνεχιστές της ιστορίας μας!!!



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.....
ΠΙ-ΠΙ ΤΟ ΠΑΠΙ...........