Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Εθελοντική συγκέντρωση ειδών από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας



Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 Εθελοντική συγκέντρωση ειδών από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο των εορτών του Πάσχα, έτσι ώστε να αναδειχθεί μέσα από την ενέργεια αυτή το κοινωνικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο διοργάνωσε εθελοντική συγκέντρωση ειδών (διάφορα παιχνίδια, είδη ρουχισμού, γενικότερα είδη ένδυσης και τρόφιμα), από το....
προσωπικό των υφιστάμενων Υπηρεσιών της, τα οποία προσφέρθηκαν στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης (πρώην ΚΕ.ΠΕ.Π. «0 ΑΓΙΟΣ ΔΗ ΜΗΤΡΙΟΣ») στην περιοχή Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

Το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης (πρώην ΚΕ.ΠΕ.Π. «0 ΑΓΙΟΣ ΔΗ ΜΗΤΡΙΟΣ») ιδρύθηκε το 1973 με το Β.Δ. 287/1973 (ΦΕΚ 85/Α/73) περί «Συστάσεως εν Θεσσαλονίκη Κέντρου Περιθάλψεως Ανιάτων Παίδων και συγχωνεύσεως εις τούτο του Πρεβεντορίου Ό ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ’ Θεσ­σαλονίκης», όπως συμπληρώθηκε με το Π.Δ. 307/74 (ΦΕΚ115/Α/77) και τροποποιή- θηκε με το Π.Δ. 976/77 (ΦΕΚ331/Α/77), οπότε μετονομάζεται σε Κέντρο Περιθάλψεως Παίδων «0 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Θεσσαλονίκης και με το Π.Δ. 149/88 (ΦΕΚ 67/Α/88).

Σκοπός του Ιδρύματος σύμφωνα με το ιδρυτικό Διάταγμα είναι η παροχή περίθαλψης σε παιδιά με Βαριές σωματικές αναπηρίες ή Βαριά νοητική υστέρηση, προερχόμενα κατά προτεραιότητα από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μα­κεδονίας και Θράκης.

Την παροχή φροντίδας, περίθαλψης, εκπαίδευσης, ψυχα­γωγίας καθώς και τη λειτουργική, κοινωνική και επαγγελμα­τική κατάρτιση και αποκατάσταση ατόμων και των δύο φύ­λων, ηλικίας δύο (2) ετών και άνω, τα οποία έχουν νοητική υστέρηση ή νοητική υστέρηση και κινητικές δυσκολίες ή πολ­λαπλές αναπηρίες κατά προτεραιότητα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τα οποία διαμένουν στις εγκατα­στάσεις του Κέντρου.

Την εφαρμογή προγραμμάτων ημερήσιας φροντίδας και απασχόλησης, λειτουργικής, κοινωνικής και επαγγελματι­κής εκπαίδευσης και αποκατάστασης για άτομα και των δύο φύλων ηλικίας έξη (6] ετών και άνω, τα οποία έχουν νοητική υστέρηση ή νοητική υστέρηση και κινητικές δυσκολίες η πολ­λαπλές αναπηρίες από τους Δήμους του Πολεοδομικού συ­γκροτήματος Θεσσαλονίκης και τα οποία δεν διαμένουν στο Κέντρο αλλά στις οικογένειες τους.

Η λειτουργία του Ιδρύματος ξεκίνησε το 1974 σε κτιριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες θεμελιώθηκαν το 1966 για τις ανάγκες του Πρεβεντορίου «0 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» για αδενοπαθή παιδιά και εγκαινιάστηκαν το 1974 για τις ανάγκες του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙ- ΘΑΛΨΕΩΣ ΑΝΙΑΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ» για παιδιά με αναπηρίες, σε ένα πευκόφυτο χώρο 40 στρεμμάτων, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Την 20ετία 1974-1994 ο ρόλος του Ιδρύματος ήταν η παροχή κλειστής περίθαλψης ασυλικού χαρακτήρα σε άτομα με νοητική υστέρηση ή πολλαπλές αναπηρίες.

Από το 1994 και εξής ξεκινάει το Πρόγραμμα αποασυλοποίησης, η ανάπτυξη κατάλ­ληλων δομών, η οργάνωση και λειτουργία Προγραμμάτων Ανοιχτής Φροντίδας (Κέ­ντρο Ημέρας - Φιλοξενείο) καθώς και η ανάπτυξη Προγραμμάτων Κατάρτισης ΑμεΑ, Εθελοντισμού, Δημοσιοποίησης και Ευαισθητοποίησης της κοινότητας, Διαχείρισης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και Επιμόρφωσης και Κατάρτισης Προσωπικού και στε­λεχών Πρόνοιας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: