Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Η Ευρωβουλή υπέρ της κατάργησης των χρεώσεων περιαγωγής στην ΕΕ

Υπέρ της πρότασης της Κομισιόν για κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής (roaming) στους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ ψήφισε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το θέμα θα πρέπει τώρα να εξεταστεί από τις χώρες-μέλη και η τελική απόφαση αναμένεται γύρω στο Δεκέμβριο.
«Το 2010 υποσχέθηκα να....
βάλω τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής μέχρι τα τέλη του 2015. Απέχουμε πλέον ένα βήμα από την επίτευξη αυτού του στόχου» δήλωσε μετά την ψηφοφορία η επίτροπος Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ Νέλι Κρους.
Εφόσον το σχέδιο προχωρήσει, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν θα μπορούν να επιβάλλουν επιπλέον χρεώσεις για τις κλήσεις φωνής και το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο όταν ο χρήστης ταξιδεύει από μια χώρα-μέλος της ΕΕ σε μια δεύτερη.
Πριν από την ψηφοφορία οι ευρωβουλευτές απέρριψαν τους ισχυρισμούς της βιομηχανίας ότι οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε αύξηση των χρεώσεων στα εθνικά δίκτυα.
Η κατάργηση των τελών roaming προτάθηκε από την Κομισιόν στο πλαίσιο του σχεδίου της «Συνδεδεμένης Ηπείρου» για μια ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: