Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Αυξάνεται το ποσοστό συμμετοχής στα ΤΕΣΤ ΠΑΠ



Αυξάνεται το ποσοστό συμμετοχής στα ΤΕΣΤ ΠΑΠ
Επόμενη εξέταση: Βράσταμα, 18-3-2014


            Αυξημένος κατά 20% περίπου σε σύγκριση με πέρυσι είναι ο αριθμός των γυναικών, που υποβλήθηκαν σήμερα σε δωρεάν ΤΕΣΤ-ΠΑΠ στον Ταξιάρχη στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος, που υλοποιεί ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου.

            Γυναίκες από κάθε ηλικιακή ομάδα προσήλθαν στο Αγροτικό Ιατρείο του Ταξιάρχη και εξετάστηκαν δωρεάν αναγνωρίζοντας την σπουδαία σημασία της πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.


            Μεγαλύτερη άλλωστε ήταν φέτος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια η συμμετοχή των γυναικών στο πρόγραμμα σε όλα τα απομακρυσμένα χωριά του Δήμου, που υλοποιήθηκε η δράση (Τοπικά Διαμερίσματα Ζερβοχωρίων, Παλαιόκαστρο, Άγιος Πρόδρομος, Πλανά), γεγονός που καταδεικνύει ότι οι γυναίκες στο Δήμο Πολυγύρου έχουν κάνει την πρόληψη στάση ζωής.

            Την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 το πρόγραμμα του δωρεάν προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας θα συνεχιστεί στα Βράσταμα με τη συνεργασία του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου. Η εξέταση θα γίνεται από τις 9.00 το πρωί έως τις 13.00 στο αγροτικό ιατρείο του τοπικού διαμερίσματος. Οι γυναίκες, που ενδιαφέρονται να εξεταστούν, θα πρέπει για τη δική τους καλύτερη εξυπηρέτηση να τηλεφωνούν στα γραφεία του «Βοήθεια στο σπίτι» της Δ.Ε. Πολυγύρου στο τηλέφωνο 2371021693 (εργάσιμες ώρες), για να δηλώνουν συμμετοχή.



Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: