Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

  Γράφει ο  Βασίλης Τσούγκαρης
Ζούμε σε μια χώρα που όταν οι «αρμόδιοι» μιλούν για ΥΓΕΙΑ, μόνο αυτό δεν εννοούν.
Όταν ανακοινώνουν «σχέδια» για την υγεία, τότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε μπας και μας λυπηθεί ο Θεός και δεν «ξεμποστανιάσουμε» από τα σχέδια αυτά.
Όλοι έχετε δει το μπάχαλο που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην υγεία, τα σχέδια επί σχεδίων, τις  μεταρρυθμίσεις, και όλα αυτά που....
κάνουν άνθρωποι ΑΣΧΕΤΟΙ με το αντικείμενο, και που έχουν ως αποτέλεσμα τόσο την ταλαιπωρία του κόσμου και ειδικά των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες κλπ) όσο και την απώλεια ζωών.
Οι αρμόδιοι, έφεραν νομοσχέδια, και σχέδια για τις διάφορες ασθένειες, για τα ποσοστά αναπηρίας, για επανεξετάσεις, είπαν και έκαναν (ως συνήθως) πολλά με λίγα έως ανύπαρκτα αποτελέσματα.
Αποτελέσματα που ήταν ακριβώς τα αντίθετα από τα αναμενόμενα.
Αυτή την Τετάρτη η Ομάδα Αλληλεγγύης ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας , προγραμματίζει ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ , ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ , ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ, στην οδό Σταδίου Οι πάσχοντες θα απαιτήσουν να συμπεριληφθει η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας  στις μη επανεξεταζόμενες παθήσεις .
Όπως λένε χαρακτηριστικά, «Χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς επανεξέταση , χωρίς...''πονηριές'' !
Έχουμε σκοπό , να μείνουμε εκεί , μέχρι να δικαιωθούμε !
Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ΕΚΕΙ ! ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ! Και όχι μόνο εμείς !
Να ζητήσουμε τη συμπαράσταση και άλλων....υγιών ανθρώπων !
Πιστεύω ότι καταλαβαίνουμε τη σοβαρότητα του ζητήματος !»
Αυτά είπε χαρακτηριστικά άτομο από τους διοργανωτές, που πάσχει από αυτή την απρόβλεπτη ασθένεια.
Πραγματικά, το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό.
Είναι η αρρώστια, είναι η ταλαιπωρία του «περίμενε» (τα έχουμε ξαναπεί) να περάσεις επιτροπή λες και ο διάολος αυτός θα σε αφήσει και θα γίνεις καλά (που τέτοια τύχη), είναι που η αρρώστια παρουσιάζει διακυμάνσεις που ξαφνιάζουν και τους ίδιους τους γιατρούς.
Όπως λένε χαρακτηριστικά άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, μακάρι να μην είχαμε αυτή την πάθηση, αυτό το «διάολο», και τους τα χαρίζαμε ΟΛΑ.
Μακάρι να υπήρχε θεραπεία και να γινόμασταν καλά, και να μην ήμασταν μόνιμα πειραματόζωα για τα διάφορα σκευάσματα.
Κάθε τρία χρόνια μπαίνουμε στην ιδία διαδικασία του να μαζέψουμε το χαρτοβασίλειο, όλες τις εξετάσεις, να ξανακάνουμε αιτήσεις, και άντε να περιμένουμε ένας Θεός ξέρει πόσο, μέχρι να περάσουμε από επιτροπή.
Τα ίδια, και τα ίδια.
Τα έχουμε γράψει αμέτρητες φορές, και θα φωνάζουμε μέχρι να διορθωθεί κάτι σε τούτο τον τόπο.
Να στηρίξουμε ΟΛΟΙ την παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει αυτή την Τετάρτη η Ομάδα Αλληλεγγύης Ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά να βοηθήσουμε να γίνουν παρόμοιες εκδηλώσεις σε ΟΛΗ τη χώρα.
Αξίζει να βάλουμε όλοι μας, ακόμα και οι υγιείς ένα λιθαράκι για να σταματήσει η ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων που μπορεί να είναι οι φίλοι μας, οι συγγενείς μας.
Όσοι μπορούν την Τετάρτη στις 10:30 να πάνε στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων στην σταδίου.
Να βοηθήσουμε όσοι μπορούμε να μπουν κάποια πράγματα σε τάξη, μπας και λειτουργήσει κάποτε το σύστημα ανθρώπινα.


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: