Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

«Ελα μανάρι μου»: Σε ποια βουλευτή το είπε ο Τσίπρας ξεχνώντας ότι τον τραβάει η κάμερα και η φαρμακερή ατάκα στον Θεοδωράκη πριν το Ποτάμι

Ακόμα και όταν ξέρεις ότι μια κάμερα κινηματογραφεί τα πάντα προκειμένου να ετοιμάσει ένα ντοκιμαντέρ για εσένα, υπάρχουν προφανώς στιγμές που ξεχνιέσαι: αυτό φανερώνουν αποσπάσματα των δύο ταινιών που ετοιμάζονται για τον Αλέξη Τσίπρα, η μάλιστα εξ αυτών από την Κωνσταντίνα Βούλγαρη – κόρη του σπουδαίου Παντελή Βούλγαρη και της Ιωάννας Καρυστιάνη.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε μοναδικό όρο να μην υπάρξει καμία σκηνή η αναφορά στα παιδιά και την οικογένειά του. Και οι δημιουργοί έναν δικό τους όρο: να μην υπάρξει καμία παρέμβαση στο μοντάζ. Και έτσι έγινε. Στην ταινία το Νήμα με σκηνοθέτες τους Εμιλυ Γιαννούκου και Αλέξανδρο Παπανικολάου (η ταινία στοίχησε μόνο 4.500 ευρώ) η κάμερα βρίσκεται τυχαία στο σημείο όταν ο Τσίπρας βλέπει την περίφημη εκπομπή με τον Κασιδιάρη να πετάει ένα ποτήρι νερό στη Ρένα Δούρου και να χειροδικεί σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη. «Αυτός ο άνθρωπος είναι ψυχοπαθής» αναφώνησε, ενώ βλέποντας τη Λιάνα Κανέλλη είπε χαμηλόφωνα «σηκώθηκε για να αμυνθεί»

Αμέσως μετά τηλεφώνησε στη Ρένα Δούρου και ξεχνώντας τη κάμερα της είπε «Ελα μανάρι μου»... Της τόνισε πως αυτό δεν ήταν «εξύβριση, ήταν βιαιοπραγία. Βιαιοπραγία είναι το νερό, όπως θα ήταν και το γιαούρτι». Οπως επισημαίνει το Βήμα, είναι η πρώτη φορά που σε μια εποχή φορτισμένη από επιθέσεις και προπηλακισμούς ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται τόσο ανοιχτά και μάλιστα μέσω του αρχηγού του,για το θέμα των επιθέσεων σε πολιτικούς.

Ομως, στην ταινία υπάρχει και μια ακόμα σκηνή με τον Σταύρο Θεοδωράκη, όταν οι σχέσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώη δημοσιογράφο και νυν πολιτικό ήταν ανέφελες. Οι δυο άντρες κάθονται σε ένα παγκάκι και συνομιλούν όταν ο Αλέξης Τσίπρας γυρίζει και λέει στον Σταύρο Θεοδωράκη « Δεξιούρες με βάζεις να λέω, ρε π...» Η συνέχεια, επί της οθόνης.










iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: