Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ο άστεγος της Θεσσαλονίκης που δεν αποχωρίζεται τα σκυλιά του

Η κεντρική φωτογραφία είναι γνωστή και κάνει τον γύρο του κόσμου, κάθε φορά ..
που επιχειρείται να εικονογραφηθεί η άδολη αγάπη του ανθρώπου και του σκύλου: Άστεγος σε προάστιο του Παρισιού κοιμάται αγκαλιά με τον σκύλο του. Μια αντίστοιχη συγκινητική ιστορία, στη βαλκανική της εκδοχή, υπάρχει όμως και στη Θεσσαλονίκη.
Στο πεζοδρόμιο της Ερμού, στο ύψος της Βενιζέλου, κοιμάται καθημερινά ένας άνθρωπος από τη Βουλγαρία. Αν ρωτήσεις το όνομά του, θα σου πει ότι λέγεται «Γιώργος» και ότι κατάγεται από τη Σόφια. Σε περιπτώσεις σαν κι αυτή, η αλήθεια και το ψέμα είναι σχετικά. Το συγκλονιστικό ωστόσο είναι το γεγονός ότι ο άστεγος της Θεσσαλονίκης δεν αποχωρίζεται ποτέ τα δύο σκυλιά του.
Κάθε φορά που ένας περαστικός κοντοστέκεται για να του δώσει λίγα κέρματα, εκείνος δείχνει τους αγαπημένους του φίλους. Κρατά αγκαλιά τα δύο ζώα και τα σκεπάζει με την κουβέρτα που έχει για να ζεσταίνεται ο ίδιος. Κι εκείνα κοιμούνται ατάραχα στο πλάι του, χωρίς να χορταίνουν χάδια.


seleo astegos skilos 1
Seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: