Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Υπουργείο Οικονομικών για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα: Πάμε να τα βρούμε και όχι να τα σπάσουμε

«Ξαναρχίζουμε από την αρχή αλλά το κλίμα είναι καλύτερο από ό,τι όταν έφυγαν» έλεγε κορυφαίος στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το protothema.gr μετά την πρώτη σύσκεψη της Τρόικα με τον Γιάννη Στουρνάρα.
«Στόχος μας είναι να κλείσουμε μέχρι την Κυριακή», ανέφερε η ίδια πηγή, «ο χρόνος πιέζει και τους δύο, δεν έχουμε μόνο εμείς να χάσουμε αλλά και αυτοί».
Συμφωνα με το ίδιο στέλεχος, στο τραπέζι των.....
διαβουλεύσεων βρίσκονται:
- το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την άλλη εβδομάδα
- το φορολογικό νομοσχέδιο που όμως δεν φαίνεται έτοιμο να κλείσει
- τα εργασιακά και οι ομαδικές απολύσεις, όπου «φαίνεται να περνάει η ελληνική θέση».

Παράλληλα συζητείται και η διανομή του πλεονάσματος, η ίδια πηγή ανέφερε ότι «αυτό θα γίνει μετά την ανακοίνωση από τη Eurostat, δηλαδή μετά το Πάσχα και πριν τις ευρωεκλογές».
Όσον αφορά στο θέμα της Eurobank, το ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης υποστήριζε ότι «το ΤΧΣ είναι μέτοχος στην Eurobank και έχει δικούς του κανονισμούς που δεν μπορεί να τους αγνοήσει».
Ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη δίωρη συνάντηση μεέβη στο Μέγαρο Μαξιμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και από το πρωί της Παρασκευής θα ξεκινήσει μεγάλος κύκλος συναντήσεων της Τρόικα στο ΥΠΟΙΚ με όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: