Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

"Έφυγε" ένας ξεχωριστός φίλος του ΠΑΟΚ

Χθες, έφυγε από κοντά μας ο Μπαρμπα- Νίκος Παρούσογλου σε ηλικία 85 ετών. Αγωνιστής, έντιμος, ρομαντικός και...
υπερ- ΠΑΟΚτσής. Εκφραστής της ιδέας του ΠΑΟΚ αγνός και ανυστερόβουλος φίλος της ομάδας. Εφυγε φορώντας την φανέλα του ΠΑΟΚ που δεν αποχωρίστηκε ποτέ τους τελευταίους μήνες δίνοντας την δική του μάχη είτε στο Νοσοκομείο της Αξιούπολης, είτε στην δική του ΠΑΟΚτσήδικη φωλιά, στην Τούμπα Κιλκίς. Αγαπήθηκε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ σαν ένα φωτεινό παράδειγμα αφοσίωσης σ' αυτήν την ομάδα, την οποία παρακολουθούσε από τα εφηβικά του χρόνια ξεπερνώντας εμπόδια και ταλαιπωρίες. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα 7 Φεβρουαρίου 2014 από την κατοικία του, ένα αυθεντικό μουσείο ΠΑΟΚτσήδικης αφοσίωσης και αγάπης στις 2 το μεσημέρι.

Η ταπεινότητα μου οφείλει πολλά στο Μπαρμπα-Νίκο. Μαθήματα ζωής κυρίως. Και μαζί ένα βραβείο που έλαβα εξ αιτίας του. Και ο λόγος είναι αυτός:

Αριθμός Είδησης: 9299728

Αθήνα, Ελλάδα 11/11/2010 21:36 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ο ΠΣΑΤ θα βραβεύσει τον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ντίνο Καραμητρούση, για το χρονικό «Η ιστορία του παλαιότερου φιλάθλου του ΠΑΟΚ»

Το χρονικό ενός δικού μας ανθρώπου, του ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη, Ντίνου Καραμητρούση, με τίτλο «Η ιστορία του παλαιοτέρου φιλάθλου του ΠΑΟΚ» θα βραβευθεί με το «Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ» από τον ΠΣΑΤ στην εκδήλωση των δημοσιογραφικών βραβείων του Συνδέσμου. Το χρονικό που μεταδόθηκε σε όλες τις υπηρεσίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ πριν από περίπου ένα χρόνο (27/11/2009), αναφέρεται στον 82χρονο Νίκο Παρούσογλου και την αγάπη που τρέφει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης από το 1953 έως τώρα. Μάλιστα, ο Μπάρμπα-Ντίνος, όπως είναι ευρύτερα γνωστός, λόγω της αγάπης του στον ΠΑΟΚ, έχει μετατρέψει το σπίτι του σε μουσειακό χώρο, έχοντας αναρτήσει σε κάθε δωμάτιο και στην αυλή πίνακες, αφίσες, φωτογραφίες, επιγραφές και ό,τι άλλο σχετίζεται με το παρελθόν και το παρόν του «Δικεφάλου του βορρά».

«Πρόκειται για τη μικρή, αλλά τόσο ξεχωριστή ιστορία ενός μεγάλου ανθρώπου και ενός αγνού φιλάθλου. Με το Νίκο Παρούσογλου γνωρίστηκα σε ταξίδια των βετεράνων του ΠΑΟΚ. Γνώρισα το περιβάλλον του, την οικογένειά του και τον επισκέφτηκα πολλές φορές στο σπίτι του, στην Τούμπα Κιλκίς. Από την πρώτη κιόλας στιγμή της γνωριμίας μας, σκέφτηκα ότι η ιστορία του συγκεκριμένου ανθρώπου θα μπορούσε να δει το φως της δημοσιότητας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξω τη διαφορά των παλαιών φιλάθλων με τους σύγχρονους, οι οποίοι είναι περισσότερο οπαδοί, πολλές φορές φανατισμένοι, παρά φίλαθλοι. Ο Νίκος Παρούσογλου, στον οποίο οφείλεται το συγκεκριμένο χρονικό που ο ΠΣΑΤ αποφάσισε να βραβεύσει με το Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ, είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος με μεγάλη ποιότητα, ήθος και κυρίως αξιοπρέπεια. Η ιστορία του, η οποία αναδείχθηκε μέσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πέτυχε το στόχο της, αφού έδωσε την ευκαιρία στα νέα παιδιά να γνωρίσουν ακόμη πιο πολύ έναν αγνό οπαδό, παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό και όσα πρεσβεύει αυτός. Όλη η Μακεδονία γνωρίζει και αγαπάει τον Νίκο Παρούσογλου, τον οποίο θα ήθελα να ευχαριστήσω για το χρόνο που μου διέθεσε για να στηθεί το συγκεκριμένο χρονικό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών που επέλεξε να με βραβεύσει για το συγκεκριμένο θέμα» δήλωσε ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ντίνος Καραμητρούσης, αναφερόμενος στη βράβευσή του από τον ΠΣΑΤ.
Ντίνος Καραμητρούσης
taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: