Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Δ.Τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ε. ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει ο Επενδυτικός Νόμος 4146/2013, για τη διευκόλυνση των επενδύσεων και την επιχειρηματικότητα στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, που έχει την αρμοδιότητα εφαρμογής του νόμου στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας, κατατέθηκαν 259 επενδυτικά σχέδια με συνολικό προϋπολογισμό 1,7 δις. ευρώ. Από αυτά, τα 146 είναι σχέδια γενικής επιχειρηματικότητας, τα 74 σχέδια περιφερειακής συνοχής και τα 39 αφορούν στην τεχνολογική ανάπτυξη.
Από το σύνολο των 259 επενδυτικών προτάσεων που ....
έχουν υποβληθεί και στους επτά επενδυτικούς κύκλους, οι 106 αφορούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είναι συνολικού προϋπολογισμού 536 εκ. ευρώ.
Από αυτές για το νομό Χαλκιδικής έχουν κατατεθεί οι 19 με το συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 134,3 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στα ποσοστά ενίσχυσης, είναι 30% για μεγάλες επιχειρήσεις, 35% για μεσαίες επιχειρήσεις και 40% για μικρές  και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας Ευθύμης Καρανάσιος, αναφερόμενος στα παραπάνω στοιχεία σημείωσε:
«Ο επενδυτικός νόμος όπως τροποποιήθηκε και λειτουργεί σήμερα, διευκολύνει την ανάπτυξη καθώς απελευθερώνει τους επενδυτές, γεγονός που πιστοποιείται από τη ραγδαία αύξηση των επενδυτικών σχεδίων.
Γίνεται πλέον σαφές, ότι η μεταφορά της αρμοδιότητας για την εφαρμογή του επενδυτικού νόμου στο ΥΜΑΘ, απλοποίησε τις διαδικασίες υλοποίησης μιας επένδυσης, μείωσε αισθητά τις επιβαρύνσεις που δέχεται ο Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας, επιτάχυνε τον χρόνο αξιολόγησης-έγκρισης και χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων.
Με την προσπάθεια που γίνεται από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ανοίγει η πόρτα της ανάπτυξης και επιπλέον υπολογίζουμε ότι θα δημιουργηθούν 1300 νέες θέσεις εργασίας, εκτός από τη διασφάλιση των περίπου 15.000 υφιστάμενων θέσεων εργασίας και τη στήριξη πολλαπλάσιων θέσεων στα λεγόμενα επαγγέλματα «δορυφόρους».          

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καρανασιος ευθημιος ναι σε ολα.

Ανώνυμος είπε...

χειροκροτηστε τον ειναι και αυτος ενας απο αυτους που μας κοβουν μισθους και συνταξεις ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ