Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Νύχτα των μεγάλων συλλήψεων για το ΤΤ

Συλλήψεις- βόμβα για το σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Εκδόθηκαν τουλάχιστον 15 εντάλματα.
Η υπόθεση αφορά ακάλυπτα και χωρίς εξασφαλίσεις δάνεια που δόθηκαν από το 2006 έως το 2011.
Η ζημία για το δημόσιο και τις τράπεζες εκτιμάται στα 500 εκ. ευρώ.
Ολονύχτια επιχείρηση της ΕΛΑΣ που αναζητά γνωστούς επιχειρηματίες, εφοπλιστές και πρώην στελέχη του ΤΤ.
Μεταξύ των προσώπων που....

αναζητούνται είναι σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ ο ιδιοκτήτης του τηελοπτικού σταθμού ΑΛΦΑ Δ. Κοντομηνάς.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών.
Οι αρχές αναζητούν από χθές τον πρώην διοικητή του ΤΤ Άγγελο Φιλιππίδη και τον πρώην στέλεχος του ιδρύματος Κ. Σιγανό.

Τον επιχειρηματία Κώστα Γριβέα και τη σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα, τον Κύπριος εφοπλιστής Μιχάλης Έλληνας.

Φέρονται να έχουν ήδη συλληφθεί ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΤΤ Μάριος Βαρότσης και ο πρώην διοικητής Κλέων Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι από τους κατηγορούμενους, αναζητήθηκαν στα σπίτια τους, αλλά δεν εντοπίστηκαν.

Το χρονικό της υπόθεσης
Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από αυτοτελή πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος, που σήμαναν συναγερμό στις εισαγγγελικές αρχές , καθώς περιέγραφαν πληθώρα δανείων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που έμεναν επί χρόνια ανεξόφλητα. Στα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδας προστέθηκαν άλλα δύο πορίσματα που συνέταξε ο πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης, ο οποίος επίσης εντόπισε τρύπες εκατομμυρίων στις επίμαχες δανειακές συμβάσεις.

Όλα τα στοιχεία αυτά, λόγω της εμπλοκής των στελεχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου , διαβιβάστηκαν στην επικεφαλής των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, η οποία με τη σειρά της ανέθεσε τη διενέργεια την έρευνα στην επίκουρη εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.

Ο κύκλος των ερευνώμενων αδικημάτων περιλαμβάνει σειρά κακουργηματικών πράξεων όπως απιστία, απάτη, ηθική αυτουργία και συνέργεια στα προαναφερόμενα αδικήματα, αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Όταν πλέον η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου ολοκλήρωσε τον κύκλο της προκαταρκτικής εξέτασης και είχε στα χέρια της πλέον ισχυρές ενδείξεις προχώρησε και στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Αντίδραση κύκλων του Δ. Κοντομηνά

Κύκλοι του επιχειρηματία κ. Δημήτρη Κοντομηνά, το όνομα του οποίου εμφανίζεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του ΤΤ και να είναι μεταξύ εκείνων για τους οποίους έχει εκδοθεί ένταλμα, είπαν στο «vima.gr»: «Ο πρόεδρος του Alpha δεν είχε ενημερωθεί για την υπόθεση. Δεν έχει λόγο να ανησυχεί και θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Tο δάνειο έχει ληφθεί σύμφωνα με τις τραπεζική πρακτική και νομιμότητα και δεν υπάρχει παρανομία. Το δάνειο εξυπηρετείται και οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί είναι προσωπικές και υπερβαίνουν το ύψος του δανείου. Μόλις λάβει γνώση του κατηγορητηρίου θα υπάρξει κανονική ανακοίνωση».


rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: