Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

''ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΦΚ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ''...

Την άμεση μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητεί η ΔΗΜΑΡ, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση να ενεργήσει μονομερώς...

Το κόμμα επισημαίνει πως η αιθαλομίχλη πάνω από τις ελληνικές πόλεις έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και επαναλαμβάνει πως η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης αποδείχθηκε λανθασμένο μέτρο.
Όπως λέει, τα έσοδα του κράτους μειώθηκαν αντί να αυξηθούν, οι πολίτες αδυνατούν να εξασφαλίσουν τη θέρμανσή τους, το λαθρεμπόριο καυσίμων δεν καταπολεμήθηκε, η υγεία των πολιτών επιβαρύνεται και το κόστος αυτής της επιβάρυνσης ως δαπάνη υγείας θα αποδειχθεί πολύ μεγαλύτερο.
Η ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζει τη μη παραδοχή αυτών και την άρνηση αλλαγής πολιτικής από την κυβέρνηση και την τρόικα εξοργιστική.
Αφού καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει μονομερώς στη μείωση του φόρου, σημειώνει πως ταυτόχρονα μπορεί να ξεκινήσει μια ευρείας κλίμακας παρέμβαση που θα στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση του οικιστικού ιστού, την εξοικονόμηση ενέργειας και την οικονομική θέρμανση στις κατοικίες.

Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: