Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Τσεκούρι 25% στις επικουρικές – Αλλάζουν όλα στις συντάξεις

Αλλαγές στο σύστημα υπολογισμού των επικουρικών
- Το πολύ στο 20% η αναπλήρωση για παλιούς και νέους συνταξιούχους
- Αναπροσαρμωγή των συντάξεων κάθε χρόνο ανάλογα με τα έσοδα του Ταμείου
- Μειώσεις ως και 25% μέσα στην επόμενη πενταετία βλέπουν οι ειδικοί...


Τα πάνω κάτω έρχονται στις επικουρικές συντάξεις για όλους. Τα μέτρα θα ισχύσουν τόσο για τους παλιούς όσο και για τους νέους ασφαλισμένους.

Με την αρχή του νέου έτους έρχεται και το νέο σύστημα υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων.

Ο νέος κανονισμός του ΕΤΕΑ έχει καταρτιστεί και απομένει μόνο η έγκριση από το υπουργείο Εργασίας.

Από του χρόνου έρχεται ακόμη μια βασική αλλαγή καθώς θα λαμβάνονται υπόψη ακόμα και τα οικονομικά στοιχεία του Ταμείου για τον προσδιορισμό του τελικού ποσού της σύνταξης

Πλέον και με τον νέο τρόπος υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων το ποσοστό αναπλήρωσης δεν θα ξεπερνά το 20% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.

Ο νέος κανονισμός του ΕΤΕΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” έχει ήδη καταρτιστεί (με βάση και την αναλογιστική μελέτη) και εκκρεμεί η έγκριση από το υπουργείο Εργασίας για να τεθεί σε εφαρμογή. Ουσιαστικά θα υπάρξει ενιαίο μοντέλο εισφορών και παροχών για πάνω από δύο εκατομμύρια ασφαλισμένους (Δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα).

Οι συντάξεις κάθε χρόνο θα αναπροσαρμόζονται με βάση τα οικονομικά δεδομένα του Ταμείου.

Οι αλλαγές που έρχονται αλλά και οι διαρκείς μειώσεις των εισφορών, ειδικά λόγω της εκτίναξης της ανεργίας, κάνουν τους ειδικούς στα ασφαλιστικά να μιλούν για μεγάλες μειώσεις μέσα μάλιστα στα επόμενα 5 χρόνια. Μειώσεις που αναμένεται να φτάσουν και στο 25%.

 

 

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: