Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ


 Γράφειο  Βασίλης Τσούγκαρης
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Χαλκιδικής διοργάνωσε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Προποντίδας στα Μουδανιά εκδήλωση – ενημέρωση που απευθυνόταν σε όλους, ασχέτου ηλικίας.
Στην εκδήλωση κλήθηκαν να παρευρεθούν πολλοί!
Φορείς, επίσημοι, απλοί πολίτες, αλλά…..

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, για να περιγράψουμε τα «απερίγραπτα».
Όχι, μην πάει ο νους σας σε κάποιο… σκάνδαλο.
Αν και σκανδαλώδης ήταν η απουσία των σχολείων, ΟΛΩΝ των βαθμίδων της εκπαίδευσης από μια τέτοια εκδήλωση, όπως το ίδιο σκανδαλώδης ήταν η απουσία σύσσωμης της δημοτικής αρχής (πάλι καλά που ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Υπεύθυνος του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του δήμου καθώς και κάνα δυο της αντιπολίτευσης).
Θα γίνω πολύ κακός, γιατί (το έχω ξαναγράψει στο παρελθόν) ο Όρος «ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ- ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ» είναι πολύ παρεξηγημένος στις μέρες μας όχι μόνο από τις μικρές κοινωνίες, αλλά γενικότερα, σε πανελλήνιο επίπεδο, ο εθελοντισμός, είναι ακόμα σε εμβρυακή μορφή.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδια της Ε.Ο.Δ για την διοργάνωση, το μεράκι και την ΑΓΑΠΗ γι αυτό που κάνουν.
Άλλωστε, η παρουσία της Ε.Ο.Δ δεν χρήζει λόγων.
Η πλούσια δράση της και η ασταμάτητη κοινωνική προσφορά της, τα λένε όλα.
Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, εκπροσώπους εθελοντικών ομάδων, επισήμους, κλπ γιατί απέδειξαν με την παρουσία τους ότι ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στην ιδέα του εθελοντή, αγαπούν τον εθελοντισμό, την άνευ ανταπόδοσης προσφορά στον συνάνθρωπο.
Το Πνευματικό Κέντρο, θα έπρεπε να είναι γεμάτο μια τέτοια μέρα, γιατί ΟΛΟΙ στις δύσκολες στιγμές, αναζητούν την όποια εθελοντική συνδρομή.
Οι Εθελοντές, ΕΙΝΑΙ κοντά σε όλους.
Πόσο όμως κοντά στους εθελοντές είναι ΟΛΟΙ εκείνοι που ζητούν την συνδρομή τους;
Πόσο πραγματικά κοντά στους εθελοντές είναι οι όποιοι αξιωματούχοι της πολιτείας που ΜΟΝΟ μπροστά στις κάμερες επαινούν τον εθελοντισμό;
Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ εικόνα που παρουσίασε την Πέμπτη το Πνευματικό Κέντρο, να γίνει μάθημα σε ΟΛΟΥΣ.
Η Εκδήλωση, ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ γιατί μέσα σε αυτήν ήταν άνθρωποι που ΠΙΣΤΕΥΑΝ σε μια ιδέα, σε ένα ιδανικό, στον τρόπο ζωής που είναι ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ.



Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: