Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ...

Με αλυσίδες ασφάλισαν τις πύλες του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της Βουλγαρίας φοιτητές στη Σόφια, καταλαμβάνοντάς το στο πλαίσιο αντικυβερνητικών...
κινητοποιήσεων.
Μετά την κατάληψη ενός αμφιθεάτρου για περίπου τρεις εβδομάδες, οι φοιτητές κήρυξαν την «πλήρη και ολοκληρωτική» κατάληψη του κτηρίου του ιδρύματος, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.
Χιλιάδες είχαν λάβει μέρος σε φοιτητική πορεία στους δρόμους της Σόφιας την Κυριακή.
Η αναταραχή στη χώρα, η οποία παραμένει η φτωχότερη μεταξύ των 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κύριες αφορμές την φτώχεια και τη διαφθορά, συνεχίζεται παρά τις πρόωρες εκλογές στις αρχές Μαΐου.
Μετά τις κάλπες σχηματίστηκε κυβέρνηση τεχνοκρατών με την υποστήριξη των Σοσιαλιστών και πρωθυπουργό τον Πλάμεν Ορεσάρσκι, η οποία όμως γρήγορα βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής για ύποπτους δεσμούς με επιχειρηματικούς ομίλους.
Ανάλογη αναταραχή ήταν εκείνη η οποία «γκρέμισε» από την εξουσία την κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ.
Οι ακαδημαϊκές δραστηριότητες ανεστάλησαν πλήρως, καθώς οι διαδηλωτές δεν επιτρέπουν πλέον την είσοδο σε καθηγητές και διοικητικό προσωπικό, μεταδίδει το πρακτορείο Novinite.
Καθιστικές διαμαρτυρίες, σημειώνει η ίδια πηγή, λαμβάνουν χώρα σε 15 πανεπιστήμια σε ολόκληρη τη χώρα.
«Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στη φτώχεια και την ανεργία», αναφέρει διακήρυξη των φοιτητών, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Διαδηλώνουμε πριν να μετατραπούμε σε ζητιάνους με ανώτερη εκπαίδευση», σημειώνουν οι φοιτητές.

Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: