Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

''Παραλύει'' αύριο Τετάρτη η χώρα

Παραλύει» την Τετάρτη η χώρα, καθώς εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει στις 10.30 συγκέντρωση στην Ομόνοια.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προγραμματίζει προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας. Αναλυτικά, στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο....
δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ, τα Ταμεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ), οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν, επίσης, ανακοινώσει η  Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, καθώς και η Ομοσπονδία Τριτέκνων.
Ακόμη, με πεντάωρη στάση εργασίας θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τα Σωματεία του Τύπου. “Έπειτα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, όλα τα ιδιωτικά και δημόσια μέσα ενημέρωσης θα απεργήσουν από τις 10.00 το πρωί έως τις 3.00 το απόγευμα, ενώ εξαιρούνται τα Μέσα που με αποκλειστικά απεργιακά δελτία θα καλύψουν και θα μεταδώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις από τους χώρους που θα πραγματοποιούνται. Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία – Χωρίς δικαστικές υπηρεσίες η χώρα. Λόγω της συμμετοχής στην απεργία γιατρών και λοιπών εργαζομένων στον χώρο της Υγείας, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Επίσης, λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος στη γενική απεργία, οι δικαστικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστές.
Πώς θα κινηθούν τα μέσα: Οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ, Προαστιακό και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τετάρτη, ενώ τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Το Μετρό, το Τραμ και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα κινούνται κανονικά ολόκληρη την ημέρα. Στάση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. (Δείτε αναλυτικά τις τροποποιήσεις πτήσεων Aegean και Olympic Air). ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία. Επιπλέον, η ΠΝΟ έχει ανακοινώσει πως θα κρατήσει τα πλοία δεμένα στα λιμάνια, κάνοντας λόγο για χιονοστιβάδα αντεργατικών μέτρων και πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: