Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Εγκαινιάζεται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη έκθεση προς τιμήν του Αγίου Μάμαντος στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη έκθεση προς τιμήν του Αγίου Μάμαντος διοργανώνει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη και τον Δήμο Μόρφου της Κύπρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 4ης Biennale Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
Η έκθεση,
με τον τίτλο: «Η τιμή του αγίου Μάμαντος στη Μεσόγειο. Ένας ακρίτας άγιος ταξιδεύει» για πρώτη φορά παρουσιάζει την ευρεία διάδοση της τιμής ενός αγίου που παραμένει ζωντανή σε διαφορετικούς λαούς της Μεσογείου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης η οποία θα διαρκέσει ως τις 19 Ιανουαρίου του 2014, θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη 1 το μεσημέρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Στα εγκαίνια θα παραβρεθεί, επίσης, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, και ο Κύπριος ομόλογός του, Κυριάκος Κενεβέζος.
Η έκθεση περιλαμβάνει εκατοντάδες αντικείμενα από την Ελλάδα και την Κύπρο και πλούσιο εποπτικό υλικό, καλύπτοντας την περίοδο από τον 6ο αιώνα έως τις μέρες μας.


Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: