Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Διασύρουν τον τραγουδιστή Νίκο Οικονομόπουλο


Η φτώχεια και η αναδουλειά, οδήγησε το 995 των δημοσιογράφων στο διαδίκτυο. Επειδή, οι άνθρωποι έχουν την τεχνογνωσία, γνωρίζουν τι "πουλάει". Και στο διαδίκτυο πουλάει η καφρίλα. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι, αλλά το ζήτημα είναι...

πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κανείς για να επιβιώσει στον πόλεμο των "κλικς" αφού το φιλοθεάμον κοινό, αρνείται να διαβάσει σοβαρά θέματα και δίνει αφειδώς κλικς σε χοντράδες και κυρίως σε όσες θίγουν βάναυσα την αξιοπρέπεια κάποιου επώνυμου.
Ο κόσμος είναι οργισμένος με τη ζωή του, κουρασμένος και αμόρφωτος και θέλει να διαβάζει ειδήσεις του τύπου "ποιός επώνυμος τραγουδιστής έβαλε μπουκάλι στον κ@λο του και πήγε στην εντατική".
Η ευθύνη -το ξανάπαμε πολλές φορές και δεν χαϊδεύουμε αυτιά στο taxalia- βαρύνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τον αναγνώστη και όχι τον δημοσιογράφο που θέλει να κάνει ντόρο, να μαθευτεί το μπλογκάκι του, να τσιμπήσει καμιά διαφημισούλα και κυρίως να πουλήσει μούρη σε κανέναν πολιτικό, ότι πρέπει να του δώσει κανέναν κατοστάρικο, για να μην τον "χτυπάει". Το 99% των sites και blogs που διαχειρίζονται δημοσιογράφοι, λειτουργεί με αυτή τη λογική : πουλάει προστασία σε πολιτικούς. Κοινώς, ντανατζιλίκι.
Για να πουλήσεις όμως προστασία, πρέπει να έχεις επισκεψιμότητα. Γράφοντας σοβαρά, επισκεψιμότητα γιόκ!
Έτσι, ανακαλύπτουν απίθανα -ψεύτικα- θέματα (αν έχουν βάση, καλώς), για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη, που ψοφάει για χαζομάρες και ανταμείβει τον παραμυθά.

Ένα από αυτά, που διαβάζει αχόρταγα το αναγνωστικό κοινό λέει:



Στο νοσοκομείο κατέληξε πασίγνωστος τραγουδιστής πριν από λίγες ημέρες, από μια απρόσεκτη κίνηση κατά τη διάρκεια ερωτικού παιχνιδιού σε ευαίσθητο σημείο του σώματός του...
Κάτω από άκρα μυστικότητα, λόγω της ιδιαιτερότητας του ατυχήματος έφτασε ο ταλαντούχος καλλιτέχνης στο νοσηλευτικό ίδρυμα και μάλιστα υποφέροντας από αφόρητους πόνους, σύμφωνα με δημοσίευμα της espresso.

Ο 29χρονος ερμηνευτής, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικό μουσικό reality, άφησε άφωνους γιατρούς και νοσηλευτές όταν διαπίστωσαν τον λόγο που τον έφερε εκεί. Μόλις τον εξέτασαν οι γιατροί ενέκριναν απαραίτητη την εισαγωγή και τη νοσηλεία του για δυο 24ωρα.

Θα το έχετε διαβάσει όλοι προφανώς, αφού αυτές οι παπαριές γίνονται viral και κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Το δημοσίευμα "φωτογραφίζει" με σαφήνεια τον νεαρό -και πολύ καλό τραγουδιστή- Νίκο Οικονομόπουλο.
Φυσικά, δεν θα αναφέραμε το όνομά του, αν σήμερα μεγάλο δημοσιογραφικό blog, δεν το ανέφερε.
Κι αν αναρωτιέται εύλογα κανείς, "μα γιατί μας λέτε το όνομα ρε taxalia", ξαναλέμε για χιλιοστή φορά, ότι αν κάποιος γράψει το όνομα σε μια τέτοια παραμυθοϊστορία, θα το μάθετε έτσι κι αλλιώς, οπότε είναι μέγιστη υποκρισία η ερώτηση. Έτσι, θα ξέρατε το όνομα, αλλά δεν θα διαβάζατε την άποψή μας. Η δική μας συνεισφορά είναι να "κράζουμε" τέτοια δημοσιογραφία, γιατί θίγει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όταν γίνεται ονομαστική. Έτσι κι αλλιώς, θα το μαθαίνατε -που το μάθατε όλοι, ήδη- το όνομα.

Κάτω από το δημοσίευμα του συγκεκριμένου δημοσιογραφικού blog υπάρχουν δεκάδες σχόλια. Όμως, οι διαχειριστές δεν πτοούνται επειδή τους βρίζετε. Αντιθέτως, ενθαρρύνονται !
Υπάρχουν βέβαια και χειρότερα σχόλια: αυτά των τελείως ηλιθίων γονέων που λένε "καλά κάνετε και τους διασύρετε, γιατί αυτοί είναι πρότυπα και παρασύρουν τα παιδιά μας". Τι να σχολιάσει κανείς σε μια τέτοια "άποψη";




Δεν είναι λύση να επισκέπτεστε το site τους και να τους βρίζετε, αυτό θέλουν. Τα κλικς. Το να βρίζεις ένα ανώνυμο site δεν στεναχωρεί καθόλου τον ιδοκτήτη.

Αυτό που τον στεναχωρεί είναι η ποινική του δίωξη, με έγκληση του συκοφαντηθέντος ή και αυτεπάγγελτα. Κι αυτό πρέπει να γίνει σήμερα κιόλας.


taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: