Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Υγεία: Καταναλώστε σοκολάτα άφοβα

Η σοκολάτα αποτελεί για όλους μια αγαπημένη λιχουδιά την οποία όμως η πλειοψηφία καταναλώνει με ενοχές...
Επιστημονικές έρευνες, όμως, έχουν αποδείξει ότι η σοκολάτα, πέρα από πολλές θερμίδες έχει και πολλά οφέλη για την υγεία, αφού συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.



Συγκεκριμένα, η σοκολάτα προστατεύει την καρδιά, αφού έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η συχνή κατανάλωση σοκολάτας περιορίζει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου σε ασθενείς υψηλού κινδύνου.

Επίσης, συμβάλλει στη διατήρηση του βάρους,δ ιαψεύδοντας τα όσα πιστεύαμε μέχρι τώρα για τη σοκολάτα, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν τακτικά σοκολάτα, όχι μόνο δεν είνα χοντροί, αλλά συνήθως είναι πιο αδύνατοι από εκείνους που δεν τρώνε. Τέλος, περιορίζει την όρεξη, αφού είναι τρόφιμο πλούσιο σε φυτικές ίνες καταστέλλουν το αίσθημα της όρεξης και αφυπνίζει την σκέψη.

Σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο Neurology, η σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να διατηρούν υγιή τον εγκέφαλό τους και την σκέψη τους οξυδερκή.


medicalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: