Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί το 10ο Πέρασμα Δραγουντέλι.



Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σιθωνίας
Νικήτη
Τηλ: 2375 0 20 151   
Θέμα: Συνέντευξη Τύπου για το 10ο  Πέρασμα Δραγουντέλι                                                                      
                                                                                                                      Νικήτη 3 Οκτωβρίου 2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η συνέντευξη  Τύπου για το 10Ο Πέρασμα Δραγουντέλι έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και ώρα 15.00 στο καφέ- μπαρ Ανώι  στον οικισμό Παρθενών.
Σας περιμένουμε
ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ


Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί το 10ο Πέρασμα Δραγουντέλι, στη Σιθωνία Χαλκιδικής.  Πρόκειται για μια περιβαλλοντική εκδήλωση που  αποτελεί πλέον θεσμό για τη Σιθωνία και διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών» υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.

 Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ακολουθώντας μια από....
τις έξι περιπατητικές διαδρομές ή διασχίζοντας το δάσος  με τα άλογα ή τα ποδήλατά τους, έρχονται σε επαφή με τη φύση, γνωρίζουν τις καλά κρυμμένες ομορφιές του βουνού και γυμνάζουν το σώμα τους ψυχαγωγούμενοι.
Σκοπός της διοργάνωσης, η οποία φέτος κλείνει δέκα χρόνια «ζωής»  είναι να βγει ο κόσμος στο δάσος, να περπατήσει, να γνωρίσει και ν` αγαπήσει το Δραγουντέλι, τον ορεινό όγκο της Σιθωνίας. Πρόκειται για μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών  σε θέματα που σχετίζονται με το δασικό μας πλούτο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Παράλληλα, στόχος είναι η συνάντηση ανθρώπων με κοινές περιβαλλοντικές ευαισθησίες και η επαφή τους με την παράδοση του τόπου και την πολιτιστική κληρονομιά του, με επίκεντρο τον  παραδοσιακό οικισμό της περιοχής που δεν είναι άλλος από τον Παρθενώνα.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε: « Η εκδήλωση Πέρασμα Δραγουντέλι, που εδώ και δέκα χρόνια διοργανώνεται με επιτυχία από τους τοπικούς Φορείς Πολιτισμού, με την αρωγή του Δήμου Σιθωνίας, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις της περιοχής μας. Η Σιθωνία είναι ένας τόπος ευλογημένος και ισόρροπα αναπτυσσόμενος. Δημιουργούμε Θεσμούς για να προβάλλουμε την ιστορία, τον πολιτισμό , τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας και για να επιβραβεύσουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα που τους διατηρεί και τους αναδεικνύει».
Στο 10ο Πέρασμα Δραγουντέλι θα υπάρχουν έξι (6) περιπατητικές διαδρομές, μία (1) ποδηλατική και μία (1) για άλογα.



Από την επιτροπή Διοργάνωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: