Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Διαμαρτυρία για τον Φωκά


 
 
Εμπορουπάλληλοι θα συγκεντρωθούν στις 8:30 μπροστά στο κατάστημα Φωκά, επί της οδού Τσιμισκή διαμαρτυρόμενοι για την έξωση της επιχείρησης στην οποία προχώρησε τελικά η δικαιοσύνη.

Η ΦΩΚΑΣ ΑΕ βρίσκεται σε κόντρα με την ιδιοκτησία του καταστήματος που είναι η Μονή Αγίας Θεοδώρας (Ερμού) και το οποίο υπάγεται στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Συμφωνα με πληροφορίες η εταιρία χρωστά στην ιερά μονη της ΑΓ.Θεοδώρας ενοικια υψους 1. 200.000 ευρω.

Το ενοίκιο ήταν 120.000 ευρώ μηνιαίος, αλλά μετά από....

συνεχείς συνεννοήσεις κατέβηκε στα 85.000 ευρώ το μήνα. ..Ωστόσο και πάλι η εταιρία δεν ηταν συνεπης.

Η Μονή Αγίας Θεοδώρας και η Μητρόπολη έχουν 35 εργαζόμενους και παράλληλα λειτουργούν 2 ξενώνες, έναν των 50 ατόμων και άλλον έναν 18 ατόμων, οι οποίοι συντηρούνται από τα χρήματα των ενοικίων.

Στο άρθρο 99

Θέμα ημερών είναι η υπογραφή της οριστικής συμφωνίας μεταξύ της «Φωκάς» και των πιστωτριών Τραπεζών, έτσι ώστε αμέσως μετά η εταιρεία – για την οποία έχει ανοίξει η διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα- να αιτηθεί την επικύρωσή της από το δικαστήριο.

Οπωσδήποτε η υπαγωγή στις πρόνοιες του 99, είναι απολύτως κρίσιμη για την έκβαση της όλης προσπάθειας επιβίωσης της «Φωκάς» αφού το μεγαλύτερο ήμισυ και πλέον των συνολικών της υποχρεώσεων είναι προς Τράπεζες (βάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων, 42,8 εκατ. ευρώ από ένα σύνολο υποχρεώσεων 81 εκατ. ευρώ).

Nα σημειωθεί ότι η πρόταση της «Φωκάς» προς τις πιστώτριες Τράπεζες προβλέπει κεφαλαιοποίηση μέρους των απαιτήσεων των Τραπεζών, τη μετατροπή τους σε μετοχές και τη μεταβίβασή τους στις πιστώτριες Τράπεζες και πάγωμα του υπολοίπου των δανείων για μία τριετία και αποπληρωμή σε βάθος 15ετίας.


Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: