Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Νέοι και αλκοόλ


Γράφει ο Πανόπτης

Στις μέρες μας οι πεποίθηση ότι αν δεν πιείς έστω και λίγο δεν μπορείς να διασκεδάσεις είναι αρκετά διαδεδομένη και ειδικότερα στους νέους. Έτσι όλο και περισσότεροι νέοι δοκιμάζουν το αλκοόλ ενώ αρκετοί από αυτούς εθίζονται κιόλας. Επίσης στην προσπάθεια τους να δείξουν πόσο «cool» είναι και για να εντυπωσιάσουν τους γύρω τους επιδίδονται σε διαγωνισμούς για το ποιος θα καταφέρει να πιεί περισσότερο. Ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο οι νέοι νομίζουν ότι κάνουν τη δική τους επανάσταση, απέναντι στους γονείς τους για παράδειγμα που τους συμβουλεύουν να μην πίνουν. Όλα αυτά οδηγούν σε μια σειρά αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία και συμπεριφορά του νέου τις οποίες ο ίδιος συνήθως δεν αντιλαμβάνεται. Τα ανησυχητικά υψηλά ποσοστά ..

κατανάλωσης πρέπει επιτέλους όντως να ανησυχήσουν τους γονείς και την εκπαίδευση ώστε να υπάρξει σωστή ενημέρωση ειδάλλως όλο και περισσότερα νέα άτομα θα βρίσκονται αντιμέτωπα με τους κινδύνους του «να είσαι cool».

Δεν υπάρχουν σχόλια: