Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Porto Valitsa «Κοντά ...... Στην Θάλασσα» καλοκαίρι 2013


ΠΑΛΙΟΥΡΙ ΙΟΥΝΗΣ 2013 
                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ : «Κοντά ...... Στην  Θάλασσα» καλοκαίρι 2013

Εικαστικες Εκδηλώσεις:  10/6/2013 εως 15/9/2013



        Καλοκαίρι είναι θάλασσα, ήλιος, αμμουδιά και ηλιοβασιλέματα, μουσική και σκέψεις, συναισθήματα και συζητήσεις ατέρμονες στο φως του φεγγαριού.

        Αυτό ειναι το καλοκαίρι στο Porto Valitsa και φέτος, ονειρικό και ηδoνικό, με πρόσωπα γνώριμα και ευγενικά, με τους κήπους ολάνθιστους και ευωδιαστούς, με το βλέμμα στραμμένο στο Αιγαίο, και οι επίτιμοι καλεσμένοι μας, οι καλλιτέχνες, συμπληρώνουν τη μαγεία του τοπίου.

        Από τις 10 Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου το Porto Valitsa θα φιλοξενήσει και πάλι μοναδικούς και  ταλαντούχους δημιουργούς.

        Το ταξίδι αρχίζει με τον......
Γιάννη Καψιδάκη και τον  
Μιχάλη Νάκο στις 10 Ιουνίου. Ψευδάργυρος και χαλκός, πέτρα λαξευμένη και πηλός δένουν γλυκά με μουσαμάδες και λαδομπογιές στα έργα των δύο εικαστικών που στολίζουν το Porto Valitsa.

        Από τις 10 Ιουλίου η παρέα μεγαλώνει! Η Βασιλική Νάκου και η Ιώαννα Καψιδάκη μοιράζονται μαζί μας εκλεκτά χειροποίητα κοσμήματα εξαιρετικής ομορφιάς και τεχνικής ενώ η Στέλλα Βαρνά δίνει μαθήματα αισθητικής με τις εικαστικές της κατασκευές στο χώρο του Porto Valitsa.

       Το καρέ συμπληρώνει ο Τριαντάφυλλος Μπουρδάμης με τις ξύλινες μικρογραφίες πλοίων που με κόπο και μεράκι κατασκεύασε για να μοιραστεί μαζί μας την αγάπη του για τη θάλασσα.

        Στις 18 Ιούλη θα προστεθούν στην παρέα μας η Αργυρώ Κώνστα, η Ελένη Ανδρονικίδου , ο Νίκος  Βαβάτσης και άλλοι...


       Την ίδια περίοδο θα υπάρχει εργαστήρι χαρακτικης απο τον Γιάννη Καψιδάκη – και χειροποίητου κοσμήματος απο την Ιωάννα Καψιδάκη και τις μαθήτριες της.



       Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν, και η ομορφιά πρέπει να μοιράζεται, οπότε σας περιμένουμε να απολαύσουμε από κοινού τη φύση, την τέχνη και την ηρεμία στο Porto Valitsa.                               

                                                                      Για το Porto Valitsa



                                       Σωτήρης Λαγουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: