Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.comΤρίτη, 25 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ-ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ Ν. ΠΟΤΙΔΑΙΑ : ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ Η ΠΑΡΑΛΙΑ...

Τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ν. Ποτίδαια αναλύουμε και ... εκτιμούμε πως ο Δήμος και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες θα φροντίσουν για την επίλυσή τους ...
κάποια στιγμή!!!
 
"Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να αναδείξετε μέσα από το portal τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ν. Ποτίδαια κατά τους θερινούς μήνες, δηλαδή το διάστημα κατά το οποίο υπάρχει τουριστική κίνηση (άρα εισροή οικονομικών πόρων για τον Δήμο αλλά και τους επαγγελματίες). Οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει ότι τα πιο κάτω ζητήματα συντελούν στην δημιουργία κακής εικόνας, εντυπώσεων αλλά και υπηρεσιών προς του επισκέπτες. Συγκεκριμένα:

1. Προβληματική υδροδότηση με παρατεταμένες ΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ διακοπές. Αποτέλεσμα: Τριτοκοσμικές καταστάσεις, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη του τις επιπτώσεις που έχει αυτό στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (βρέφη,κλπ). Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και δείγμα αδιαφορίας για τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου, αλλά πολύ περισσότερων των επισκεπτών του, να μη γνωρίζουν τις ώρες των διακοπών. Θα πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι δεν είναι γνωστά τα κριτήρια τα οποία υποτίθεται εφαρμόζει η υπηρεσία ύδρευσης αποκόπτοντας την υδροδότηση από την Ποτίδαια (τουριστική περιοχή υψηλής κίνησης).Αποτελεί επίσης ντροπή για το σύνολο των ασκησάντων την εξουσία για όλα αυτά τα χρόνια (30+) η αδυναμία και ανικανότητά τους να επιλύσουν ΜΟΝΙΜΑ το πρόβλημα της υδροδότησης.


2. Ανεπαρκής αποκομιδή σκουπιδιών, αυτό συνίσταται στην περιοδικότητα η οποία τους θερινούς μήνες αντί να είναι πιο συχνή, ισχύει το αντίθετο (να υποθέσει κανείς προφανώς για να λάβουν άδεια οι υπάλληλοι του Δήμου;). Αποτέλεσμα, η δημιουργία "βουνών" σκουπιδιών στους κάδους και στα υπόλοιπα κουτιά. Είναι εκτιμώ κοινή λογική ότι τα σκουπίδια πρέπει να συλλέγονται έγκαιρα. Κάτι το οποίο είναι ακόμη πιο άσχημο και τριτοκοσμικό είναι η ίδια η κατάσταση των μεταλλικών κάδων, το σύνολο των οποίων βρωμάει (με πολύ απλά λόγια) καθόσον δεν πλένονται ποτέ (είναι κάτι το οποίο μπορεί κανείς να το διαπιστώσει πολύ εύκολα). Πάρα πολλοί κάδοι επίσης δε διαθέτουν ούτε πλαστικό καπάκι (έσπασε και δεν το αντικατέστησε κανείς), το οποίο επιβαρύνει την κατάσταση σε απελπιστικό σημείο, ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες όπου οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες. Αξίζει να σημειώσει κανείς ακόμη την ιδιαίτερα άθλια κατάσταση των επιβαρυμένων σε χρήση κάδων (αυτοί που βρίσκονται πλησίον εστιατορίων, σούπερ μάρκετ και μπαρ) οι οποίοι είναι 150% πλήρεις κάθε στιγμή της ημέρας καθ΄ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού (βρωμιά σε όλο της το μεγαλείο). Είναι κάτι που αξίζει στην Ν. Ποτίδαια αυτό κύριοι του Δήμου; Μήπως κάποιοι θεωρούν τους πολίτες και τους επισκέπτες της Ν. Ποτίδαιας δεύτερης (ίσως και τρίτης) κατηγορίας ανθρώπους;

 3. Πεζόδρομος και μηχανοκίνητα οχήματα (βλέπε μηχανάκια, παπάκια, μηχανές μεγάλου κυβισμού, γουρούνες και άλλα προσφιλή δίτροχα-τρίτροχα και τετράτροχα "ζώα"). Το ζήτημα αυτό είναι ο μόνιμος εφιάλτης των γονιών που διαθέτουν μικρά παιδιά, αλλά και των ηλικιωμένων. Κάθε ώρα της ημέρας οποιοσδήποτε μπορεί με το όχημά του να διασχίσει τον ΠΕΖΌΔΡΟΜΟ της Ποτίδαιας, αδιαφορώντας για τους πεζούς συμπολίτες του (εκτιμώ χάριν ευκολίας και έλλειψης στοιχειώδους αισθήματος κοινωνικότητας). Το ζήτημα αυτό θα έπρεπε να απασχολεί πλην της Δημοτικής Αστυνομίας (παράβαση=πρόστιμο=έσοδα για τον Δήμο) την Ελληνική Αστυνομία, η οποία από όσα γνωρίζω έχει κληθεί ΚΑΤ' ΕΠΑΝΆΛΗΨΗ να επέμβει για να εφαρμόσει τον ΝΌΜΟ χωρίς αποτέλεσμα (κοινώς, τις περισσότερες φορές δεν έρχεται κανείς...ενώ μπορεί να έρθει για οποιδήποτε άλλο ασήμαντο γεγονός  …).
 Αυτό πώς μπορεί να χαρακτηρισθεί (η έλλειψη ελέγχου); Είναι δείγμα πολιτισμού; Ίσως σε κάποιες αρκετά παλαιότερες εποχές,  ο καθένας μπορούσε να κάνει ανενόχλητος ότι ήθελε εις βάρος των υπολοίπων μελών μίας οργανωμένης κοινωνίας.

Θέλουμε τουρισμό και ανάπτυξη στα χωριά μας; Το θέλουμε με τον τρόπο που εμείς νομίζουμε ότι είναι σωστό; Το σωστό δεν είναι κάτι που θα το κρίνουμε εμείς, αλλά οι πελάτες μας, δηλαδή οι επισκέπτες μας από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Νομίζω ότι τα μηνύματα που περνάνε (μόνο από αυτά τα 3 ζητήματα) είναι ζημιογόνα για ΌΛΟΥΣ..."


ΥΓ. 

Πώς είναι δυνατόν και γιατί το χωριό να έχει νερό και η παραλία που δέχεται και τους  περισσότερους τουρίστες δεν έχει; Μήπως κάποιοι θεωρούν τους πολίτες και τους επισκέπτες της παραλίας δεύτερης (ίσως και τρίτης) κατηγορίας ανθρώπους; Κατάντια…Ξεφτίλα...Δεν υπάρχουν σχόλια: