Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ενέδρα μασκοφόρων με καδρόνια καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού


ierissos skg 14apr5Δεν έχουν τελειωμό τα επεισόδια στις Σκουριές. Μία ημέρα μετά την επίσκεψη Τσίπρα στην περιοχή, κάτοικοι της Ιερισσού, που εργάζονται στην εταιρία εξόρυξης του χρυσού, καταγγέλλουν ότι, σήμερα τα ξημερώματα, την ώρα που πήγαιναν στη δουλειά τους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ομάδα "μασκοφόρων" με καδρόνια που δεν τους επέτρεψαν να βγουν από το χωριό.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, γύρω στις 5 τα ξημερώματα, οι περίπου 10 κάτοικοι της Ιερισσού- oι οποίοι εργάζονται στα μεταλλεία- μπήκαν στα αυτοκίνητά τους για να μεταβούν στο χώρο εργασίας τους, στις Σκουριές και το Στρατώνι. Ωστόσο, όπως ισχυρίζονται, στην έξοδο της Ιερισσού προς το Στρατώνι, περίπου στο σημείο όπου υπάρχει ένα "σκέπαστρο" που έχουν στήσει οι κάτοικοι οι οποίοι διαμαρτύρονται για την εξόρυξη, βρέθηκαν μπροστά σε ένα "αυτοσχέδιο" οδόφραγμα. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, μέσω παράδρομων, διαπίστωσαν ότι ήταν και εκείνοι κλειστοί από κάδους απορριμμάτων. Αμέσως μετά εμφανίστηκαν "μασκοφόροι" που κρατούσαν καδρόνια και άρχισαν να τους πετάνε αυγά. Με απειλές και φωνές, τους ανάγκασαν να γυρίσουν πίσω και να μην παρουσιασθούν στη δουλειά τους.

Οπως λένε, μάλιστα, στο Thesstoday, ο εκφοβισμός είναι πάγια τακτική στην περιοχή. Δεν είναι τυχαίο, επισημαίνουν, ότι, τα ξημερώματα, πήρε φωτιά το αυτοκίνητο του πατέρα ενός νέου που κατέθεσε τα χαρτιά του για εργασία στην εταιρία χρυσού. Από την πυροσβεστική επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός καθώς αποδίδει τα αίτια της φωτιάς σε εμπρησμό από πρόθεση. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα ενώ το αυτοκίνητο κάηκε μερικώς.

Παράλληλα, όπως καταλήγουν, ο φόβος έχει αναγκάσει περίπου 20-25 άτομα να μένουν σε σπίτια γνωστών στο Στρατώνι και στην Ουρανούπολη για να μην εμποδίζονται να μεταβούν στην εργασία τους.




thesstoday

Δεν υπάρχουν σχόλια: