Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Η Γερακινή των ...προβλημάτων

Το καλοκαίρι φτάνει και οι πρώτοι επισκέπτες-τουρίστες στη Γερακινή έχουν έρθει. Περιμένοντας να δουν ένα όμορφο παραλιακό χωριό και να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα σε ένα μέρος που θα τους αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις και που θα γίνει ζωντανή διαφήμιση αλλά και προορισμός για ακόμη περισσότερους τουρίστες, το πρώτο πράγμα που αντικρίζουν είναι μια εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης από τις αρχές του Δήμου Πολυγύρου. 
Παραλιακός δρόμος γεμάτος χόρτα, ελλιπής φωτισμός (δεν υπάρχει δημοτικός φωτισμός και από τι κολώνες της ΔΕΗ που φωτίζουν το δρόμο,οι μισές λάμπες είναι καμένες από πέρσι το καλοκαίρι χωρίς κανείς να.....
ενδιαφερθεί να τις αντικαταστήσει).

 
Παιδική χαρά και γήπεδο μπάσκετ που υπάρχουν στην παραλία, εγκαταλήφθηκαν στη μοίρα τους να σκουριάζουν καθώς δεν έχει γίνει καμιά συντήρηση εδώ και χρόνια. Παγκάκια σάπια και σπασμένα στον πεζόδρομο της παραλίας που η αντικατάσταση τους δεν κοστίζει πάνω από 2000 ευρώ και που ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έχει υποσχεθεί να αντικαταστήσει εδώ και 3 χρόνια ολοκληρώνουν την εικόνα της εγκατάλειψης.
Καθαριότητα ελλιπής, για κάποιο έργο ανάπτυξης ούτε κουβέντα φυσικά αφού πάντα τα χρήματα δεν επαρκούν. Για μπλε σημαία στην παραλία της Γερακινής, ούτε που τους περνάει από το μυαλό.
Θα μπορούσα να απαριθμώ προβλήματα για μέρες αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται μιας και τα αυτιά των "υπευθύνων"είναι μονίμως κλειστά για την Γερακινή. 
Μόνη αχτίδα αισιοδοξίας, από τους επαγγελματίες της Γερακινής οι οποίοι κάθε χρόνο βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να εκσυγχρονίσουν τις επιχειρήσεις τους και να μπορέσουν κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες να μπορέσουν από την πλευρά τους να προσφέρουν ένα όμορφο και ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν.  
Δεν θέλω να μακρηγορήσω και σταματώ εδώ ελπίζοντας ότι κάποιος από τους αρμόδιους θα ευαισθητοποιηθεί και θα κάνει κάτι για αυτόν τον όμορφο τόπο που αξίζει ένα καλύτερο αύριο. 
Ας βρει τέλος και ο ίδιος ο Δήμαρχος Πολυγύρου το δρόμο για τη Γερακινή γιατί από τότε που εξελέγη, ούτε που τον είδαμε!
Κάτοικος Γερακινής

Δεν υπάρχουν σχόλια: