Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

"Βγάζουν λάδι" τους φερόμενους ως τοκογλύφους επιχειρηματίες από τη Χαλκιδική

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη των μελών της μίας εκ των τεσσάρων ομάδων που απάρτιζαν...το κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα κατέθεσαν στο δικαστήριο δύο από τα φερόμενα ως θύματα της «ομάδας Μελέτη» τα οποία ουσιαστικά «έβγαλαν λάδι» τους κατηγορούμενους.


Οι δύο άντρες, αναίρεσαν τις αρχικές τους καταθέσεις και δήλωσαν ότι δεν εκβιάστηκαν από τους κατηγορούμενους. Το πρώτο φερόμενο ως θύμα, ιδιοκτήτης συγκροτήματος με ενοικιαζόμενα δωμάτια και νυχτερινού μαγαζιού στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, υποστήριξε ότι ουδέποτε δέχτηκε πιέσεις για προστασία ή δανεισμό με τοκογλυφικούς όρους. Παρότι στο στάδιο της προανάκρισης είχε καταθέσει στην αστυνομία ότι έδινε στους τοκογλύφους 1000 ευρώ κάθε καλοκαίρι επί δέκα χρόνια, καθώς και ότι είχε δανειστεί 7000 ευρώ κι επέστρεψε 9000, στη σημερινή διαδικασία, αναίρεσε τα πάντα.


Επίσης, αρτοποιός από την Κασσανδρεία, ο οποίος «έκαιγε» με τα λεγόμενά του τα μέλη της ομάδας, σήμερα υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι δεν είχε συναλλαγές μαζί τους κι ότι δεν εκβιάστηκε. Στην αρχική του κατάθεση ο αρτοποιός είχε αναφέρει ότι δεχόταν τηλεφωνήματα, στα οποία τον απειλούσαν ότι υπάρχει σε βάρος του συμβόλαιο θανάτου ύψους 25.000 ευρώ. Σήμερα, υποστήριξε ότι ο λόγος για τον οποίο ισχυρίστηκε αυτά, ήταν η διένεξη που είχε με ένα από τρία αδέρφια της ομάδας, για μια γυναίκα.

Μετά τις δύο καταθέσεις, η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε ότι υπάρχουν υπόνοιες ψευδορκίας σε βάρος των δύο ατόμων και τους ζήτησε να βρίσκονται στη δικαστική αίθουσα καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης.


thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: