Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Πάει, χάλασε ο Μπουτάρης....

Ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν παντελώς άγνωστος σε όλη την Ελλάδα, πριν γίνει Δήμαρχος. Γνωστός έγινε λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, όταν τα Αθηναϊκά ΜΜΕ τα οποία.. ανέλαβαν εργολαβικά να του φτιάξουν προφίλ, έφεραν στο προσκήνιο τον "μποέμ", "χύμα", "αυθόρμητο", "αυθάδη" και κυρίως "αντισυμβατικό" πολιτικό, λες και όλα αυτά είναι πλεονεκτήματα! Αλλά η ανυπαρξία οποιασδήποτε άλλης σταθεράς, όπως π.χ. έργο, ανάγκασε όλο τον συρφετό των αργυρώνητων ΜΜΕ, να βρουν άλλα χαρακτηριστικά διαφοροποίησης, αφού η εντολή προς τους συντάκτες ήταν σαφής "παίζουμε Μπουτάρη μέχρι θανάτου".

Μια από τις μπαρούφες των αθηναϊκών -επί πληρωμή- ΜΜΕ ήταν -όταν φιλοτεχνούσαν το προφίλ του κυρ-Γιάννη- και η ατάκα του "εγώ δεν θα βάλω ποτέ γραβάτα".
Πράγματι, ακόμη και στην υποδοχή του τ.Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, την πρώτη φορά, ο κυρ-Γιάννης πήγε με άσπρο πουκαμισάκι χωρίς γραβάτα. Ήταν η εποχή, που αυτές οι μπούρδες μετρούσαν στο κόσμο, που τις εκλάμβανε ως "άνεση" και "πρωτοπορία".
Έκλανε ο Μπουτάρης και οι αθηναϊκές φυλλάδες, μιλούσαν για "λεπτό άρωμα που πλημμύρισε τον Θερμαϊκό". Η απόλυτη γελοιότητα.
Περνώντας όμως ο καιρός, έσβησε από τα μυαλά των "θαυμαστών" του, ο μύθος, που με τόσο κόπο έστησαν τα -επί πληρωμή- αθηναϊκά ΜΜΕ, για τον "αντισυμβατικό" δήμαρχο που θα έφερνε άλλο αέρα.
Τελικά, αποδείχθηκε ότι ο κυρ-Γιάννης, εξαιρετικά συμπαθής ως άνθρωπος, εξαιρετικά αποτυχημένος ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, πολιτικά είναι μια ασήμαντη φούσκα, ένα παχύ αράπικο φιστίκι, που όταν το σκας, από μέσα είναι ...τζούφιο.
Ο άνεμος της αλλαγής ήταν τελικά άνεμος που σκόρπιζε τα σκουπίδια, που έγιναν μόνιμο ντεκόρ της Θεσσαλονίκης, από την ημέρα που εξελέγη. Πέραν από 50-100 φίλους, από κάτι περίεργες "πρωτοβουλίες", ουδείς Θεσσαλονικιός είδε κάτι καλό στην πράξη, πέρασαν δύο χρόνια μέσα σε σκουπίδια, παραεμπόριο, τριπλοπαρκαρίσματα, κλπ και η παταγώδης αποτυχία της διοίκησης Μπουτάρη, δεν μπορεί να καλύπτεται συνέχεια με το σύστημα "λέω μια προκλητική χοντράδα, για να ασχολούνται με αυτά που λέω κι όχι με αυτά που (δεν) κάνω, αφού δεν μπορώ να κάνω τίποτε".
Το 99% του κόσμου, ακόμη και οι πιό ηλίθιοι, δεν μπορούν να δεχθούν πλέον τα διθυραμβικά δημοσιεύματα των αθηναϊκών -επί πληρωμή- ΜΜΕ και απέμειναν μόνο δυό-τρείς σαχλαμάρες σε περιθωριακά, ομοφυλοφιλικά κλπ έντυπα, να βρίσκουν τον κυρ-Γιάννη, ικανό πολιτικό και σπουδαίο δήμαρχο, που "έφερε άλλο αέρα".
Μοιραία, αφού η λάμψη έσβησε και πλέον ο επιτηδευμένος αυθορμητισμός δεν πείθει, ο δήμαρχος, και εκκλησία πηγαίνει τακτικά και γραβάτες φοράει και παπιγιόν φοράει.
Αλλωστε έγινε και ο ίδιος πιό σοφός, βλέποντας στην πράξη, ότι τα αβγά δεν τα πεταλώνουν (όπως νόμιζε όταν ήταν αντιπολίτευση).
Τώρα κινείται σε πιό αληθινούς δρόμους, πιό χρήσιμους και για αυτόν και για την πόλη. Μέχρι να του φουσκώσουν πάλι τα μυαλά, γελοίοι δημοσιογραφούντες αθηναϊκών ΜΜΕ και τον κάνουν να πιστέψει ξανά ότι είναι ο Τσε Γκεβάρα.



και για να μη μιλήσει κανείς για υποχρεωτικό dress-code, ο Υπουργός Καλαφάτης, δεν φορά γραβάτα ή παπιγιόν.


taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: