Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ποινικές ευθύνες στον Στουρνάρα σε περίπτωση θανάτου από το ψύχος!

Ποινικές ευθύνες στον υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα καταλογίζει σύμφωνα με πληροφορίες κόμμα της αντπολίτευσης σε περίπτωση που έχουμε θανάτους από το κρύο.
Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις για το θέμα ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτ. Βαρβιτσιώτης με ερωτησή του στον αρμόδιο υπουργό υπογραμμίζει: «την ώρα που η....
θερμοκρασία σημειώνει κατακόρυφη πτώση, τα περισσότερα νοικοκυριά στη χώρα μας παραμένουν χωρίς θέρμανση.»
Παραθέτοντας μάλιστα, στοιχεία τονίζει ότι τα οικονομικά οφέλη από την ραγδαία αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, εξαιτίας της επιβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, δεν ήταν τα προσδοκώμενα, καθώς τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης καυσίμων στο δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου ανήλθαν στα 752 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011 τα έσοδα είχαν φτάσει τα 761 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα  αναφέρει χαρακτηριστικά, «οι πολίτες αναζητώντας θέρμανση με κάθε εναλλακτικό τρόπο, στράφηκαν σε υποκατάστατα του πετρελαίου θέρμανσης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται επιπρόσθετη επιβάρυνση στο περιβάλλον και να ελλοχεύουν τεράστιοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.»
Απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο Υπουργό ο κος Βαρβιτσιώτης, ζητά να πληροφορηθεί για τα συνολικά έσοδα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά την περίοδο που εφαρμόστηκε η απόφαση για αύξηση της τιμής του πετρελαίου και κατά πόσο αυτά ανταποκρίνονται στον αρχικό στόχο της επιβολής του. Παράλληλα, ζητάει και την επανεξέτασή του,καθότι δεν εξυπηρετείται ο αρχικός στόχος του δημοσιονομικού οφέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: