Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Σε νέα δίκη ο Β.Παπαγεωργόπουλος, αυτή τη φορά για το σκάνδαλο της παγίας προκαταβολής

Πριν ολοκληρωθεί καν η δίκη για την υπεξαίρεση 51,4 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης στην οποία είναι κατηγορούμενος, ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος παραπέμπεται σε νέα δίκη αυτή τη φορά για το σκάνδαλο διαχείρισης της παγίας προκαταβολής.


Πρόκειται για το λογαριασμό του δήμου που χρησιμοποιείται για άμεση ανάληψη χρημάτων για έκτακτες ανάγκες όπου είχε διαπιστωθεί έλλειμμα περίπου 1,2 εκατομμυρίου ευρώ. Σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ο Β.Παπαγεωργόπουλος. ο τέως γ.γ. του δήμου Μ.Λεμούσιας δύο πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών και άλλοι 13 υπάλληλοι παραπέμπτονται να δικαστούν με τις κατηγορίες της απιστίας, της απάτης από κοινού και της ψευδούς βεβαίωσης. Στο βούλευμα που εκδόθηκε περιγράφεται μία διαδικασία με την οποία εκταμιεύονταν χρήματα με απόλυτα αδιαφανή και μη νόμιμο τρόπο με το πρόσχημα έκτακτων και επείγουσων αναγκών του δήμου χωρίς καν την πραγματοποίηση δαπανών. Για το Βασίλη Παπαγεωργόπουλο μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι «επέτρεψε ενέκρινε και αποδέχθηκε την εγκύκλιο, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στη διαδικασία της παράνομης διαχείρισης της παγίας προκαταβολής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: