Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΒΑΛΕ ΤΟ ΧΑΚΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΟΥ

Kατά πλειοψηφία έγινε δεκτό το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την κύρωση σύμβασης για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών.
Με το νομοσχέδιο διαφώνησε η Χρυσή Αυγή. Το λόγο μάλιστα πήρε η βουλευτής του κόμματος Ελένη Ζαρούλια, η οποία ζήτησε την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών στα 18 τους χρόνια, εκτιμώντας ότι η σημερινή κατάσταση συνιστά «διάκριση» εις βάρος τους.


Η μέση Χαλκιδικιώτισα μόλις μαθαίνει τα.......

νέα χοροπηδάει όλο χαρά από καναπέ σε καναπέ και σκέφτεται ότι αυτή την εμπειρία θέλει πολύ να τη ζήσει. Μπαίνει στο χρονολόγιό της στο  facebook  και γράφει:

Νιώθω από χτες μεγάλη χαρά γιατί μια καλή κυρία ζήτησε στη Βουλή να στρατευθούμε και μεις τα κορίτσια. Να πάμε στο στρατόπεδο και να καταταγούμε και να φοράμε χακί παντελόνια και χακί φορεματάκια.
Είναι τα αγαπημένα μου τα χακί ρούχα. Μια φορά που είχαμε πάει στο Λονδίνο ψώνισα τόσα πολλά χακί που για πολύ καιρό όταν πήγαινα στο δάσος με το Μήτσο, αυτός με έχανε και έτρεχε να με βρει ενώ ήμουν μπροστά του. Στο δάσος περνούσαμε τέλεια με το Μήτσο, περιττό να σας πω…


Δεν είναι όμως μόνο τα χακί ρούχα. Είναι και η παρέα. Θα πάμε με τις φίλες μου στο ίδιο στρατόπεδο και εκεί να δεις τι έχει να γίνει! Όλες θα ζούμε στον ίδιο θάλαμο, που, καταρχήν θα βάψουμε ροζ, και θα βάλουμε μέσα τις όζες και τα καλλυντικά μας. Άμα δεν έχω εγώ μια μάσκαρα θα την έχει κάποια άλλη, άρα μιλάμε για πολλαπλασιασμό πλούτου.

Μέσα στο θάλαμο θα βάλουμε και τηλεόραση και πλέον θα βλέπουμε όλες μαζί τη Μενεγάκη και θα σχολιάζουμε τα μαλλιά της . Όχι όπως τώρα που τηλεφωνούμε η μία στην άλλη για να σχολιάσουμε το χτένισμα…

Θα καθόμαστε τα κρύα βράδια στο ΚαΨιΜι τρώγοντας πασαντέπο και θα βλέπουμε τον Σουλεημάν. Να παρακαλάνε όλες να γίνει πόλεμος με την Τουρκία για να τρέξουν στα πεδία των μαχών και στα λιβάδια της δόξας και να βρουν τον Ιμπραήμ τους. Να αλλαξοπιστήσουν σα την Ουκρανέζα που έγινε σουλτάνα και να παίρνουν τα φλουριά στο άλογο καβάλα. Να γυρνούν μες τα παλάτια σα τη βαλιντέ και να χαστουκίζουν τα δουλικά.

Τώρα που το καλοσκέφτομαι, στο στρατό θα βλέπουμε και Τούρκους. Αληθινούς, από κοντά. Όχι μόνο τον Εζελ που ωραίος είναι δε λέω αλλά ρε γαμώτο μόνο από την τηλεόραση τον βλέπαμε… Τώρα εδώ θα έχει Τούρκους στρατιώτες ολοζώντανους και θα μπορούμε να τους βλέπουμε, να τους μιλάμε και να τους αφιερώνουμε το τραγούδι «απέναντι» της Νατάσας Θεοδωρίδου. Θα παρακαλάνε ώρες να πάρουν μετάθεση στον Έβρο, πάνω στο ποτάμι στη σκοπιά.

Στις σκοπιές θα καθόμαστε ευχάριστα, γιατί πες μου, που αλλού μπορείς να είσαι τόσο μόνη και ήσυχη για να κλάψεις για το γκόμενο χωρίς να σε πάρουν πρέφα οι άλλες;
Να βάψεις τα νύχια σου δέκα φορές μέχρι να πετύχεις το κατάλληλο παπαγαλί χωρίς να σε κοροϊδέψουν οι άλλες;
Να μιλήσεις στο κινητό με τον παντρεμένο εραστή χωρίς να γίνεις βούκινο;
Να κοιμηθείς ήσυχη, έστω για τρεις ώρες, χωρίς να ακούς το βουβό κλάμα της διπλανής που ανέβηκε στη ζυγαριά και κατάλαβε πως πάχυνε…
Να ρίξεις με την ησυχία σου την τράπουλα της Κατίνας για να δεις πότε θα σου κάτσει ο υπολοχαγός;


Αν πάμε στο στρατό καλοκαίρι θα πάρουμε και μαγιό και στις εξόδους θα κάνουμε και μπάνια στις κοντινές ακτές με τα κορίτσια. Αν πάμε χειμώνα θα πάρουμε μαζί μας τα γάντια από αλιγάτορα με το γουνάκι, το γουνάκι του λαιμού από αλεπού, που όλες διαθέτουμε και φυσικά το καλό μας το παλτό για να μη μας λένε και φτωχιές. Armani και Gucci θα πήξει ο θάλαμος.

Ελπίζω να σκεφτούν να μας φτιάξουν ντουλάπες στο θάλαμο και φυσικά να βάλουν καθρέφτες. Ένας φόβος μου είναι να μη μαλώσω με καμιά αχώνευτη εκεί μέσα στο Λόχο. Δεν είναι τίποτα αλλά  αν φανταστώ μόνο να μαλώνουμε καμιά πεντακοσαριά γυναίκες θα πεθάνω! Αγαπημένο μου Χρονολόγιο, σου εμπιστεύτηκα όλες μου τις σκέψεις. Ελπίζω να κάνουν like οι φίλες μου ! Εύχομαι  ο καινούργιος χρόνος να με βρει όχι παντρεμένη αλλά στρατευμένη.

της Μαρίας Παπαδημητρίου
 halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: