Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Βουλγαρία ο «παράδεισος» της μαφίας...


Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών της χώρας, Τσβετάν Τσβετάνοφ ο οποίος παρουσιάζει τη χώρα ως την «όαση» του οργανωμένου εγκλήματος. Ο κ. Τσβετάνοφ, μάλιστα, δεν παρέλειψε να...



προειδοποιήσει τους συμπατριώτες του που επιθυμούν να κάνουν «διεθνή καριέρα» περί αυστηρότατης νομοθεσίας σε χώρες του εξωτερικού και εξοντωτικών ποινών.

Αφορμή για τις δηλώσεις η πρόσφατη καταδίκη σε θάνατο δια απαγχονισμού δύο νεαρών Βούλγαρων στη Μαλαισία ύστερα από κατηφορία για απόπειρα παράνομης εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα αυτή. Ο υπουργός Εσωτερικών, Τσβετάν Τσβετάνοφ προκάλεσε αίσθηση με τις χθεσινές δηλώσεις του ότι η Βουλγαρία είναι «όαση» του οργανωμένου εγκλήματος.


«Όλα, όσα έπρεπε να γίνουν, έχουν γίνει. Αυτό, που μπορώ να κάνω σαν έκκληση προς εκείνους, οι οποίοι βγαίνουν έξω από τη χώρα ενώ πιστεύουν, ότι μπορούν να κάνουν διακίνηση ή να έχουν εγκληματική δραστηριότητα, όπως και να «αποσπούν» χρήματα από αυτόματα τραπεζικά μηχανήματα (ΑΤΜ) με πλαστές κάρτες (έγκλημα, για το οποίο Βούλγαροι δράστες έχουν γίνει ευρύτατα γνωστοί διεθνώς για τις «επιδόσεις» τους) είναι να ξέρουν, ότι η νομοθεσία σε ορισμένα κράτη είναι αυστηρότατη.


Αν στη Βουλγαρία μπορούμε να πούμε, ότι είμαστε «όαση» του οργανωμένου εγκλήματος ή των προσώπων, που ασχολούνται με εγκληματική δραστηριότητα, στο εξωτερικό τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τσβετάνοφ. Εντυπωσιακό παραμένει το γεγονός ότι τόσο ο υπουργός εξωτερικών όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης τα τελευταία τρία χρόνια διατείνονται ότι έχουν πετύχει ισχυρό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: