Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΠΕΜΕΤΕ ψηφίζει Ολοκληρωμένη Διαχείριση

Η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών- Τυποποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ) σε ανακοίωσή της γνωστοποίησε πως οι επιχειρήσεις – μέλη της θα αγοράζουν ελαιόκαρπο κατά προτίμηση από τους ελαιοπαραγωγούς οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο καθεστώς Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

Έτσι, η ελαιοκομική περίοδο 2012/13 βρίσκει τις επιχειρήσεις – μέλη της ΠΕΜΕΤΕ να προτιμούν τους ελαιοπαραγωγούς που είναι ενταγμένοι στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση για να μπορέσουν να πιστοποιήσουν την λελογισμένη χρήση των δραστικών ουσιών και να τηρούν τα επιτρεπτά χρονικά όρια των.....

εφαρμογών φυτοπροστασίας.

Μάλιστα, επισημαίνεται πως αγορά προϊόντος από ελαιοπαραγωγούς που δεν είναι ενταγμένοι στο συγκεκριμένο καθεστώς ολοκληρωμένης διαχείρισης, θα γίνεται μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο των αγοραζόμενων φορτίων και ανάλυση των δειγμάτων, ούτως ώστε να εξασφαλίζεται πως ο ελαιόκαρπος ανταποκρίνεται στα επιτρεπτά όρια των δραστικών ουσιών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΛΟΥΚΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ 200 ΚΑΙ 300 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ??

ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 3 ΚΑΙ 4 ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΑΞΙΑΣ 150 ΚΑΙ 200 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 800 ΕΥΡΩ.

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΛΕΝΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΗΣΤΟΠΟΙΙΣΗ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 100 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ, Η ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΗ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΠΙΚΟΙ ΜΕΤΑΠΟΙΙΤΕΣ??