Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ευρωπαϊκή συνάντηση στον Πολύγυρο Χαλκιδικής για τη βρουκέλωση των αιγοπροβάτων

Στον Πολύγυρο ξεκίνησε χθες Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012 η Κοινοτική συνάντηση εμπειρογνωμόνων με θέμα την ασθένεια βρουκέλωση των αιγοπροβάτων, που διοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε συνεργασία με τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής στη συνάντηση παίρνουν μέρος στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κτηνίατροι από τη Γαλλία, την Ιταλία,

την Πορτογαλία την Ισπανία, την Κύπρο και την Ελλάδα. θα συζητηθούν θέματα της βρουκέλωσης των μηρυκαστικών, θα ληφθούν αποφάσεις για το νόσημα και θα επικαιροποιηθεί το Εθνικό πρόγραμμα ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλωσης των αιγοπροβάτων για το 2013.

Στη συνάντηση χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Δημήτριος Τζηρίτης, Περιφερειακός Σύμβουλος, εντεταλμένος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης:
«Καλωσορίζω στη Χαλκιδική τους συμμετέχοντες στη σημαντική αυτή συνάντηση οι οποίοι θα επεξεργαστούν ζητήματα που σχετίζονται τόσο με την υγεία των ζώων όσο και με την προστασία του πληθυσμού από τις ζωοανθρωπονόσους. Συγχαίρω τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους και επαινώ δημόσια την Κτηνιατρική Υπηρεσία μας η οποία παρά τις αντιξοότητες επιτελεί στο ακέραιο την ύψιστη υποχρέωση της προστασίας της δημόσιας υγείας. Από τη συνάντηση αυτή αναμένουμε χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία θα βοηθήσουν τόσο τους παραγωγούς μας όσο και την πολιτική διοίκηση για την αντιμετώπισης της σοβαρής αυτής ασθένειας των ζώων».




agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: