Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής


Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής κατά των απολύσεων 12 συναδέλφων τους. Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκαν το πρωί της Τετάρτης ενώ για τις αγωγές το δικαστήριο θα γίνει στις 13 Ιουνίου. Οι εργαζόμενοι του ΚΤΕΛ συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τις απολύσεις με στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες.

«Υποστηρίζουμε ότι οι απολύσεις είναι παράνομες και αποφασίστηκαν χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, Βασίλης Χρηστίδης που υπογράμμισε πως προτάθηκε μέχρι και εκ περιτροπής εργασία μετά το καλοκαίρι προκειμένου να.....

αυξηθούν τα έσοδα του ΚΤΕΛ.


Φόβο ότι οι απολύσεις μπορεί να επεκταθούν και στα υπόλοιπα ΚΤΕΛ της χώρας εκφράζει ο εκπρόσωπος τύπου της Ομοσπονδίας Μεταφορών Ελλάδας, Παναγιώτης Πατούλιος. «Το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής πρωτοπορεί και είναι το πρώτο που απολύει εργαζόμενους – μισθωτούς», τόνισε ο ίδιος και σχολίασε πως το ΚΤΕΛ είναι κερδοφόρο «και επιχορηγεί και άλλα ΚΤΕΛ της χώρας που δεν έχουν οικονομικές δυνατότητες».


Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν οι διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής που ζήτησαν να υπάρξει διάλογος και να ανακληθούν οι απολύσεις. «Στις 13 Ιουνίου θα εκδικαστεί η αγωγή και ελπίζουμε σε δικαίωση», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. «Οι εργαζόμενοι έκαναν ακόμη και πρόταση για μείωση των μισθών τους πριν καταργηθεί η κλαδική σύμβαση εργασίας», σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΚΧ, Άγγελος Πράτσας που ζήτησε να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου διοίκηση και εργαζόμενοι.

Halkidikifocus

Δεν υπάρχουν σχόλια: