Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Η πρώτη παραπομπή σε δίκη για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης - μαμούθ στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Σε δίκη κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος παραπέμπεται με βούλευμα ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος παραμένει στις φυλακές εδώ και

δύο χρόνια για την υπεξαίρεση - μαμούθ, ύψους 51,4 εκατομμυρίων ευρώ, που αποκαλύφθηκε στα ταμεία του δήμου. Για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης προσωρινά κρατούμενος παραμένει και ο πρώην γ.γ. του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας.


Σύμφωνα με το βούλευμα ......

.......του δικαστικού συμβουλίου στους λογαριασμούς του πρώην υπαλλήλου του δήμου Θεσσαλονίκης βρέθηκε μεγάλο ύψος αδικιολόγητων τραπεζικών καταθέσεων ενώ φέρεται ότι ξέπλενε χρήματα που υπεξαιρούνταν μέσω δελτίων στοιχημάτων που διοργανώνει ο ΟΠΑΠ. Ο Παναγιώτης Σαξώνης κατηγορείται ότι το διάστημα από τον Ιανουάριο του 1998 έως και το Δεκέμβριο του 2008 οι αδικαιολόγητες οικογενειακές καταθέσεις προσδιορίστηκαν στο ποσό των 2.074.053 ευρώ ενώ το χρηματικό ποσό που φέρεται ότι νομιμοποίησε παράνομα μέσω του ΟΠΑΠ, είναι σύμφωνα με το βούλευμα, 1.065.554 ευρώ.
Στο βούλευμα που εκδόθηκε μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας αξιοποιούσε το πρακτορείο του αδερφού του αγοράζοντας κερδισμένα δελτία στοιχήματος με σκοπό να κάνει νομιμοφανή την προέλευση των χρημάτων που υπεξαιρούσε από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος ο Παναγιώτης Σαξώνης φέρεται να έχει παραδεχτεί ότι έχει παίξει στοίχημα χρησιμοποιώντας χρήματα που είχαν υπεξαιρεθεί αλλά αρνείται ότι αγόραζε κερδισμένα δελτία. Επίσης τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου εκτιμούν ότι το ποσό του 1.000.000 ευρώ το οποίο αποδέχεται ο κατηγορούμενος ότι υπεξαίρεσε είναι πολύ μεγαλύτερο. Ακόμη σημειώνεται ότι ότι ο Παναγιώτης Σαξώνης ήταν υποκρυπτόμενος χρηματοδότης σε τέσσερα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη.

Seleo.gr News

Δεν υπάρχουν σχόλια: