Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Το «φάντασμα» του AIDS πλανάται πάνω από τα στέκια του πληρωμένου έρωτα- Ποινική δίωξη σε 5 ιερόδουλες

Άνδρας ηλικίας 35 – 45 χρόνων, δεσμευμένος είναι το προφίλ του άνδρα που αναζητεί τις ερωτικές υπηρεσίες των γυναικών σε οίκους ανοχής, όπως τουλάχιστον σκιαγραφείται από τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) την ώρα που ο αριθμός των ιερόδουλων φορέων έφτασε τις 17.

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα του ΚΕΕΛΠΝΟ- Δεν παραδέχονται όλοι την μη χρήση προφυλακτικού


Οι τηλεφωνικές κλήσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής οπότε δημοσιοποιήθηκε ο οίκος ανοχής όπου εργαζόταν νεαρή οροθετική ιερόδουλη,

η οποία εν γνώσει της λοίμωξης που είχε επιδιδόταν σε επαφή χωρίς προφυλάξεις με πελάτες της, έχουν ξεπεράσει τις 4.000.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι κλήσεις γίνονται από άνδρες που παραδέχονται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν συνευρεθεί με παράνομα ή νόμιμα εκδιδόμενες γυναίκες και ζητούν από τους ειδικούς οδηγίες για το πώς να κινηθούν υγειονομικά.

Τουλάχιστον το 50% των ανδρών που απευθύνθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ δήλωσαν ότι είναι παντρεμένοι ή βρίσκονται σε σοβαρή σχέση. Σε ό,τι αφορά την ηλικία τους οι περισσότεροι δηλώνουν 35 – 45 χρόνων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι αποδίδουν την χωρίς προφύλαξη επαφή που είχαν με εκδιδόμενη ή και άλλη περιστασιακή σχέση στην κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν ότι οι εκδιδόμενες δεν έχουν υποβληθεί σε υγειονομικούς ελέγχους, ενώ άλλοι δικαιολογούν το τηλεφώνημά τους στη γραμμή του ΚΕΕΛΠΝΟ λέγοντας ότι χρησιμοποίησαν μεν προφυλακτικό αλλά αυτό έσπασε κατά τη διάρκεια της επαφής.

Ποινική δίωξη στις πέντε ιερόδουλες

Εν τω μεταξύ, άλλες 5 ιερόδουλες – 3 Ελληνίδες, 1 Βουλγάρα και 1 Ρωσίδα – βρέθηκαν θετικές στον ιό του AIDS, ανεβάζοντας σε 17 τον αριθμό των οροθετικών ιερόδουλων. Την ίδια ώρα, τα τηλεφωνήματα πολιτών στο κέντρο ελέγχου ειδικών λοιμώξεων φτάνουν τις 2.000.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των πέντε ιερόδουλων, οι οποίες μετά από ελέγχους του ΚΕΕΛΠΝΟ, διαπιστώθηκε ότι είναι οροθετικές. Οι πέντε γυναίκες παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, ενώ αύριο απολογούνται για την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, οι άλλες 11 οροθετικές ιερόδουλες.

Αντιδράσεις για την δημοσιοποίηση στοιχείων των ιερόδουλων

Την ίδια ώρα, για στιγματισμό και εκ νέου θυματοποίηση των εκδιδομένων γυναικών κάνει λόγο η γενική γραμματεία ισότητας με αφορμή τη δημοσιοποίηση στοιχείων 12 εκδιδομένων γυναικών.
Τονίζει την ανάγκη αναθεώρησης του νομικού πλαισίου που διέπει την πορνεία και την εμπορία ανθρώπων με στόχο τη σεξουαλική εκμετάλλευση στη χώρα μας. Τονίζει ακόμα ότι η ποινικοποίηση εστιάζεται μόνο στα ίδια τα θύματα της σωματεμπορίας.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας θέτει τα θέματα αυτά σε δημόσιο διάλογο και προβληματισμό.
O υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, σημειώνοντας ότι η ανάδειξη των προσώπων ήταν το έσχατο μέτρο προφύλαξης.

Ο υπουργός Προστασία του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε ανάρτησή του στο Facebook χαρακτήρισε υπερβολικές τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των οροθετικών γυναικών.
«Όσοι κάνουν λόγο για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών αγνοούν ότι εδώ υπάρχει σύγκρουση δύο δικαιωμάτων. Του δικαιώματος στην προσωπικότητα της ιερόδουλης και αυτού στην προστασία της δημόσιας υγείας», έγραψε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε ότι μεγάλη ευθύνη έχουν και οι πελάτες των ιερόδουλων, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι θα πρέπει να υπάρχει ακόμη και ποινική ευθύνη για όσους ζητούν να έχουν σεξουαλικές επαφές χωρίς προφύλαξη.
newspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: