Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Χαλκιδική: Σε δημοπράτηση το έργο της παράκαμψης Αρναίας προϋπολογισμού 25,3 εκατ. ευρώ

ΕΝΑ σημαντικό οδικό έργο, που αφορά την κατασκευή της «παράκαμψης Αρναίας» στη Χαλκιδική, προϋπολογισμού 25.300.000 ευρώ, βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης. Το έργο, το οποίο θα δημοπρατηθεί στις 3 Ιουλίου,
έχει ορίζοντα υλοποίησης 34 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι και να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2015.

Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013» και περιλαμβάνει την κατασκευή νέου οδικού τμήματος εθνικής οδού παράκαμψης Αρναίας μήκους 5,2 χλμ. και πλάτους 13 μ., δηλαδή μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση χωρίς διαχωρισμό κυκλοφορίας.

Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή νέου συνδετήριου δρόμου με την οδό προς Μ. Παναγιά, μήκους 3 χλμ., καθώς και η κατασκευή τεσσάρων ισόπεδων κυκλοφοριακών κόμβων για τη σύνδεση με τις υφιστάμενες οδούς. Παράλληλα, θα κατασκευαστούν μια γέφυρα ανοίγματος 30 μ. και κιβωτοειδείς οχετοί ανοίγματος μέχρι 6 μ.

Με την παράκαμψη αυτή θα αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία οχημάτων μέσα από τον πολεοδομικό ιστό της Αρναίας, που σήμερα δημιουργεί μεγάλα προβλήματα ασφάλειας τόσο στους οδηγούς όσο και στους κατοίκους της περιοχής.
http://www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: