Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ σε Samsung, LG και παρόχους τηλεφωνίας για προσυνεννοημένες τιμές

Η επιτροπή ανταγωνισμού FTC (ρυθμιστικός φορέας Fair Trade Commission) της Νότιας Κορέας επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου €30 εκατομμυρίων σε κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, καθώς και παρόχους κινητής τηλεφωνίας της χώρας, με την κατηγορία "φιξάρισμα" (προσυνεννόηση) τιμών και εξαπάτηση των καταναλωτών κινητής τηλεφωνίας. Ανάμεσα σε αρκετές εταιρείες, περιλαμβάνονται και μεγάλα ονόματα όπως οι Samsung και LG.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα..... στοιχεία που διαθέτει η FTC, οι κατασκευάστριες εταιρείες έρχονταν κρυφά σε συμφωνίες κυρίων με παρόχους κινητής τηλεφωνίας της Νότιας Κορέας (SK Telecom, KT και LG Unplus), με στόχο να εξαπατήσουν τους καταναλωτές για οικονομικό τους όφελος. Ειδικότερα, διόγκωναν τις λιανικές τιμές συγκεκριμένων συσκευών χωρίς συμβόλαιο, για να τις προσφέρουν αργότερα οι παραπάνω πάροχοι σε δήθεν “μειωμένες” τιμές συμβολαίων.


Σύμφωνα με την FTC, η εν λόγω απάτη αφορά στο σύνολο 209 συσκευές. Όσον αφορά τους παρόχους, κύρια κατηγορουμένη θεωρείται η SK Telecom, η οποία και υποχρεούται να καταβάλει πρόστιμο €13.7 εκατομμυρίων, ενώ όσον αφορά τις κατασκευάστριες εταιρείες τηλεφώνων, το μεγαλύτερο πρόστιμο επιβλήθηκε στη Samsung (€9.6 εκατ.)


Σχετικά με το ίδιο θέμα, πριν λίγες μέρες, η Vodafone και T-Mobile (μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών παρόχων) φαίνεται να είναι στο στόχαστρο ερευνών της Ολλανδικής Επιτροπής Ανταγωνισμού και μάλλον σύντομα και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με
υποψίες για μυστικές συνεννοήσεις και φιξάρισμα τιμών.


Πηγή:
theregister.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια: