Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Οι πολίτες σνόμπαραν τις παρελάσεις

Ελάχιστος κόσμος παρακολούθησε τις παρελάσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Οι πολίτες σνόμπαραν τις παρελάσεις μετά τα υψηλά μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας και προτίμησαν αυτές των τοπικών δήμων.

Προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες πραγματοποιηθήκαν στη Θεσσαλονίκη.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ το "παρόν" ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας, ο εν αργία περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και ο Μητροπολίτης Άνθιμος, με εκπροσώπους των στρατιωτικών και......


λοιπών αρχών της πόλης.


Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

«Δεν θα λυγίσουμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Στο τέλος θα είμαστε νικητές» τόνισε στη δήλωσή του ο Κάρολος Παπούλιας

Κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο σημείο του Άγνωστου Στρατιώτου στη Βουλή

Στην εξέδρα των επισήμων ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής και η πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε το μήνυμα του Πρωθυπουργού

Η δήλωση του Πρωθυπουργού

Ήταν μια θαυμάσια, εντυπωσιακή παρέλαση με την οποία τιμήσαμε τους ήρωες του 1821, οι οποίοι με γενναιότητα, αυτοθυσία και πίστη μας έδωσαν την ελευθερία μας. Οι αξίες, τα ιδανικά και οι πράξεις τους δίνουν το παράδειγμα, δείχνουν το δρόμο με τον οποίο μπορούμε να κερδίσουμε τη σημερινή εθνική μάχη για την ανόρθωση της οικονομίας μας. Και πιστεύω, ότι με αποφασιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη θα το κατορθώσουμε.

«Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά που μας χωρίζουν...Να ενώσουμε δυνάμεις και να κοιτάξουμε όλοι μαζί τη νέα Ελλάδα μέσα σε κλίμα ομοψυχίας», υπογράμμισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας


«Οι εθνικές επέτειοι επικαιροποιούν διαχρονικά υψηλά νοήματα και φέρνουν τις δικές μας γενιές προ των δικών τους ευθυνών. Παρακολουθήσαμε μια εντυπωσιακή παρέλαση, μια από τις καλύτερες που έγιναν ποτέ. Πέρασαν μπροστά μας τα αδέλφια μας, τα παιδιά μας, τα νέα Ελληνόπουλα.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η εγγύηση της σταθερότητας, της ασφάλειας, της ακεραιότητας της χώρας μας και της ανεξαρτησίας μας. Είμαστε πολύ συγκινημένοι ετούτη τη ώρα, που η πολιτική τάξη της χώρας στέλνει τα δικά της μηνύματα από την Ιστορία. Μας θέλει όλους ενωμένους, μπροστά στην κρίσιμη αυτή στιγμή. Να ξεπεράσουμε την κρίση, να την αφήσουμε πίσω και να κοιτάξουμε πάλι με αισιοδοξία το μέλλον.

Αυτό είναι το μήνυμα που μας στέλνει η Ιστορία μας, αυτό πρέπει να μεταφράσουμε και εμείς σε πράξεις. Είναι κρίμα που αυτή την μεγαλειώδη παρέλαση, δεν την παρακολούθησε σύσσωμος ο ελληνικός λαός.

Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά που μας χωρίζουν και να κοιτάξουμε μέσα σε πνεύμα ομοψυχίας και ενότητας το μέλλον. Να ενώσουμε δυνάμεις, να αντιμετωπίσουμε την κρίση, να αφήσουμε πίσω οτιδήποτε μας έχει πληγώσει και να φτιάξουμε όλοι μαζί τη νέα Ελλάδα, μέσα σε κλίμα ομοψυχίας και ενότητας».

Δεν έλειψαν οι μικροσυμπλοκές

Λίγο μετά την έναρξη της παρέλασης, σημειώθηκαν εντάσεις και μικροσυμπλοκές στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και πολίτες που φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών.

Αυστηρές οι εντολές της αστυνομίας και στην περιφέρεια

Προσαγωγές 30 ατόμων στη Βέροια. Στο σημείο που έγινε η επιχείρηση της αστυνομίας βρέθηκαν ρόπαλα και δοκάρια.

Πριβέ παρελάσεις για «εκλεκτούς»

Η ισχυρή αστυνομική δύναμη, τα ασφυκτικά μέτρα ασφαλείας, οι προσκλήσεις και τα κιγκλιδώματα είναι οι φετινές «καινοτομίες» για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

«Να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα της 28ης Οκτωβρίου» λένε στην ΕΛΑΣ.

Πλήθος συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας από έτερες ομάδες πολιτών.


Οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις

Πολλές ομάδες πολιτών έχουν δώσει ραντεβού για την σημερινή παρέλαση στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη.

Στις 10.00 ραντεβού έδωσαν στον Ι.Ν Κυρίλλου και Μεθοδίου τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πρωτοβουλίες Γειτονιάς.
Στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα, θα συγκεντρωθούν το ΑΡΔΗΝ, η ΣΠΙΘΑ, το Παλλαϊκό Μέτωπο και οι Αγανακτισμένοι.

Στον Ι.Ν. Αναλήψεως συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή.

Τέλος την ίδια ώρα, στη Σχολή Τυφλών θα συγκεντρωθούν οι Ανένταχτοι Πατριώτες.

Παράλληλα, πρωτοβουλίες πολιτών θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις παρελάσεις σε Θερμαϊκό, Παύλου Μελά, Ωραιόκαστρο, Καλαμαριά και Πυλαία.

Mε face control η παρέλαση

όγμα μηδενικής ανοχής από την ΕΛΑΣ. "Η παρέλαση θα γίνει πάση θυσία", αυτό αποφασίστηκε σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης στις οποίες σχεδιάστηκε η στρατηγική των δυνάμεων αστυνόμευσης για τις επετειακές εκδηλώσεις της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη για την 25η Μαρτίου.

Στόχος της αστυνομίας είναι να μην διακοπεί η παρέλαση για κανένα λόγο και να διατηρηθούν οι διαδηλωτές σε απόσταση ασφαλείας από την εξέδρα των επισήμων

Από την πλευρά τους, μέλη πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων, πρωτοβουλίες κατοίκων και ομάδες πολιτών, που κινούνται σε όλο το φάσμα από την άκρα Αριστερά έως την άκρα Δεξιά, ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό «παρών» στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου,

Από το ύψος της οδού Καλλιδοπούλου, όπου έχει στηθεί η εξέδρα, και σε μήκος έως και 2 χιλιομέτρων εκατέρωθεν, θα στηθούν κάγκελα που θα εμποδίζουν την είσοδο πολιτών στο οδόστρωμα, ενώ οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται κατά μήκος της λεωφόρου έχουν σαφείς εντολές για συλλήψεις σε περίπτωση που επιχειρηθούν έκτροπα.

«Δεν θα επιτραπεί παθητική στάση», είπε χαρακτηριστικά στο Έθνος υψηλόβαθμος αξιωματικός.

Ένας κλοιός αστυνομικών θα παραταχθεί γύρω από την εξέδρα των επισήμων ώστε να αποκρουστεί οποιαδήποτε προσπάθεια προσέγγισης διαδηλωτών, ενώ στοχευμένοι προληπτικοί έλεγχοι θα γίνονται και σε όσους προσέρχονται στον χώρο της παρέλασης.

Η Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας έχει στείλει «αυστηρά προσωπικές προσκλήσεις», με την οποία ο παραλήπτης ενημερώνεται σε ποιο ακριβώς σημείο είναι η θέση του.

Διαμαρτυρία στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη, θα κάνει την Κυριακή η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η οποία είχε οργανώσει ανάλογη παρέμβαση και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

«Δεν θέλουμε να διαλύσουμε καμιά παρέλαση, απλώς θέλουμε να εκφραστεί η οργή προς τους «επίσημους», το πολιτικό προσωπικό της χώρας, που οδηγεί τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τη νεολαία στη μετανάστευση. Θέλουμε να γίνει η παρέλαση παρουσία του λαού», δήλωσαν εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας σε συνέντευξη Τύπου.
Απευθυνόμενοι στους επίσημους, τους κάλεσαν «να μην πατήσουν το πόδι τους στην παρέλαση, διότι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και την κοινωνία σε απόγνωση δεν έχουν καμιά θέση στην εξέδρα των επισήμων», όπως υποστήριξαν.


«Να γίνουν οι παρελάσεις παλλαϊκές διαδηλώσεις» λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης και καλεί τους πολίτες την Κυριακή να συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στην Εκκλησία Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Με ειρηνικές διαθέσεις, θα δώσουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στον δήμο Παύλου Μελά, οι πολίτες που διαμαρτύρονται για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ευκαρπίας και έχουν προχωρήσει εδώ και δύο μήνες σε κατάληψη του χώρου.


Στην Αθήνα...
Τουλάχιστον 7.000 αστυνομικοί θα είναι επί ποδός μόνο στην Αττική εν όψει των παρελάσεων για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε όλη την Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο.

Πέριξ της πλατείας συντάγματος θα ακροβολιστούν αστυνομικοί των ΕΚΑΜ και άλλων υπηρεσιών με διόπτρες που θα παρακολουθούν για ύποπτες κινήσεις.

Έχει μάλιστα προβλεφθεί σχέδιο διαφυγής του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού , ενώ αντίστοιχο σχέδιο προβλέπεται και για την άφιξή τους από το Μέγαρο της Βουλής προς το χώρο της παρέλασης.

Σημειώνεται ότι οι ανάπηροι και τα θύματα ολέμου αποφάσισαν να μην παρελάσουν, ενώ κλειστή από την Παρασκευή είναι η Νομική Σχολή.

Επιπλέον, όσοι βρεθούν κοντά στις εξέδρες των επισήμων θα πρέπει να έχουν διαπίστευση, ενώ οι αστυνομικοί θα κάνουν προληπτικούς ελέγχους σε ομάδες που θα εμφανιστούν κοντά στο χώρο των παρελάσεων με πανό.

Υπενθυμίζεται ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο που έγινε την περασμένη εβδομάδα εν όψει της Επετείου, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά, παρουσία όλων των μελών της κυβέρνησης. Η πρόθεση για σύσσωμη παρουσία της κυβέρνησης στις παρελάσεις επαναδιατυπώθηκε και στο Υπουργικό της Πέμπτης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται, όπως πάντα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου με τη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΠΟΑΣΥ: Σιδερόφραχτες παρελάσεις δεν γίνονται

Έντονα αντέδρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στην απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει ισχυρές δυνάμεις, ώστε να μην γίνουν επεισόδια.

Στην ανακοίνωσή της, τονίζει:

«Δεν είναι δυνατόν οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται με την επιβολή μέτρων αστυνομίας και μάλιστα καταστρατηγώντας κάθε έννοια ωραρίου, αδειών και ημερήσιων αναπαύσεων του αστυνομικού.
Δεν είναι αυτή η αποστολή μας. Τα κοινωνικά προβλήματα και ο θυμός ενός ολόκληρου λαού, δεν αντιμετωπίζονται με την καταστολή.

» Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στα πρωτοφανή μέτρα 'τάξης και ασφάλειας' και για τον πρόσθετο λόγο ότι για κάθε τι αρνητικό, όπως έγινε πριν λίγες ημέρες στο ΟΑΚΑ, οι συνήθεις 'εισαγγελείς' θα σπεύσουν να κατηγορήσουν και πάλι την Ελληνική Αστυνομία.»

http://www.rthess.gr/articles_det.asp?artid=25732

Δεν υπάρχουν σχόλια: