Περισσότερα από 40.000 καρβέλια εισαγουμε καθημερινά από Σκόπια και Βουλγαρία. Αυτό ισχυρίζεται ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης Νεόφυτος Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως ...
καθημερινά περνούν τα σύνορα τουλάχιστον 2 νταλίκες, κουβαλώντας σχεδόν 20.000 ψωμιά η κάθε μια.
Η εισαγωγή ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και ο πρόεδρος του Σωματείου αναφέρει στον Ελεύθερο Τύπο ότι έχει σοβαρές ενδείξεις πως οι εισαγωγικές εταιρείες μεταφέρουν τα ψωμιά σε αποθήκες της Θεσσαλονίκης, όπου τα αποσυσκευάζουν και τα πωλούν είτε σε συνοικιακά πρατήρια είτε ακόμη και σε λαϊκές αγορές.Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αρτοποιοί γίνονται μάρτυρες τέτοιων φαινομένων. Παλιότερα παρατηρήθηκε πως κάποιοι έκαναν εισαγωγή ψωμιών από Βουλγαρία και το πουλούσαν,"βαφτίζοντάς" το ελληνικό, καθώς και πολλοί άνθρωποι του κλάδου προμηθεύονταν τα υλικά παρασκευής του ψωμιού αμφιβόλου ποιότητας, από τις γειτονικές χώρες.
thestival
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου