Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση
Όλα δείχνουν ότι στο... κουρείο θα μπει και το υπουργικό συμβούλιο, αφού σε μια...
προσπάθεια επιβεβαίωσης της στήριξης προς τον Λουκά Παπαδήμο οι τρεις αρχηγοί φαίνεται πως τον εξουσιοδότησαν να κινηθεί όπως νομίζει προς αυτή την κατεύθυνση.
Ωστόσο οι αρχηγοί δεν είχαν πολλά σημεία σύγκλησης επί της ουσίας πάνω σε κρίσιμα ζητήματα. Ειδικά Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς έδειξαν να μπαίνουν με τη δική τους ξεχωριστή ατζέντα και ξεκίνησαν τη συζήτηση με ... καυγά.
οι δύο πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους ακόμα και μπροστά στον πρωθυπουργό και σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία, αλλά κατά τα άλλα υπήρξε πολιτική στήριξη, η οποία μοιάζει τρομερά ασταθής και εύθραυστη.
Σε σχέση με τον χρόνο των εκλογών από τη ΝΔ λένε ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει από την συμφωνία των αρχηγών. Το θέμα των εκλογών έθεσε προς το τέλος της σύσκεψης ο κ. Καρατζαφέρης. Όσο για το θέμα της μείωσης του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα, η ΝΔ υποστηρίζει ότι θα πρέπει να εξελιχθεί η διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων πριν υπάρξει τοποθέτηση.
Κατά τις πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας πάντα σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, είπε ακόμα στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς ότι «πρέπει να φροντίσουμε να μη διαταραχθεί η πορεία που ακολουθεί η κυβέρνηση», ενώ πρόσθεσε ότι «τώρα είναι η ώρα των διαπραγματεύσεων και όχι μετά τις εκλογές».
Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ φαίνεται όμως να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους και για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις οι οποίες είναι από τα προαπαιτούμενα της τρόικας για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Οι δηλώσεις Παπαδήμου:
«Η συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν σημαντική και ουσιαστική. Συζητήσαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις, ειδικότερα τις διαβουλεύσεις με την τρόικα και τη διαδικασία του PSI. Η συζήτηση έγινε μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα και οι πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαίωσαν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στην ολοκλήρωση του έργου της».
Ο Πρωθυπουργός ήταν λακωνικός, επιλέγοντας να τονίσει τη στήριξη των κομμάτων στη κυβέρνηση ίσως για να δείξει ότι οι αποφάσεις που οφείλει να λάβει το υπουργικό συμβούλιο οφείλουν με τη σειρά τους να τις στηρίξουν και τα κόμματα στη βουλή με την ψήφο τους.
newsit
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου