Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ξεκινά τον Φεβρουάριο η αξιολόγηση στο Δημόσιο

Ξεκινά άμεσα η αξιολόγηση δομών και υπαλλήλων του δημοσίου, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών και προσδιορίζονται οι φορείς του Δημοσίου που θα αξιολογηθούν, κατ' εφαρμογή του άρθρου 35 του Ν. 4024/2011. Ειδικότερα, με την ΚΥΑ τίθενται σε διαδικασία αξιολόγησης των οργανικών μονάδων και του...... προσωπικού τους από 1-1-2012, οι φορείς:

α. Υπουργεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου εποπτείας τους



β. Η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, Ενημέρωσης



γ. Αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες



δ. Αποκεντρωμένες Διοικήσεις



ε. Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές



στ. Οι ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Κεφ. Α΄ του Ν3429/2005, εφόσον απασχολούν τουλάχιστον 30 εργαζόμενους.


Ο κατάλογος των φορέων θα συμπληρωθεί με νεώτερη ΚΥΑ.

Ως γνωστόν, ο καθορισμός των κριτηρίων αξιολόγησης γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους Γάλλους εμπειρογνώμονες, που προσφέρουν τεχνική υποστήριξη σε θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης.


Στο μεταξύ, με το πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, υπάρχουν ορισμένες αλλαγές για το βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, πολλές απ' τις οποίες είχαν προαναγγελθεί από την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα καταργούνται όλες οι κενές οργανικές θέσεις.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: