Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

JPMorgan: Γιατί δεν «χωνεύεται» η πτώχευση της Ελλάδας

Ο επικεφαλής της εξηγεί στο Bloomberg πώς αντιλαμβάνονται οι αγορές το ελληνικό «κούρεμα»
JPMorgan: Γιατί δεν «χωνεύεται» η πτώχευση της Ελλάδας

Η αμερικανική και οι ευρωπαϊκές αγορές δεν διαθέτουν τον «εξοπλισμό» για να διαχειριστούν μια χρεοκοπία της Ελλάδας ή άλλων χωρών της ευρωζώνης, απεφάνθη τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος του κλάδου επενδυτικής τραπεζικής της JPMorgan Chase Τζες Στάλεϊ.



«Είναι πολύ ανησυχητικά αυτά που συμβαίνουν με την κρίση χρέους στην Ευρώπη. Είναι ανησυχητική εξέλιξη και σίγουρα όχι καλή όταν η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ απαιτεί από τις τράπεζες να διαγράψουν εθελοντικά μέρος των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν», δήλωσε ο Στάλεϊ μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο αμερικανός τραπεζίτης εξήγησε ότι «οι αγορές δεν μπορούν να χωνέψουν την ιδέα ούτε να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της αθέτησης των υποχρεώσεων που έχει έναντι των πιστωτών της μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση ή μια οποιαδήποτε κυβέρνηση...».


Ο Στάλεϊ πρόσθεσε τα εξής διαφωτιστικά για τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται οι αγορές: «Αν δεχθείς ότι μια χώρα της ευρωζώνης δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, τότε αρχίζεις να σκέφτεσαι έως πού θα φθάσει αυτή η ιστορία, τώρα που ξεκίνησε...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: